tiistai 5. elokuuta 2008

Pian se alkaa!

Koulu nimittäin.
Koulun alkuun on parasta valmistautua hyvin.
A) hankinnat: reppu, farkut, ihquja kyniä ja muita jutskia ( ainakin äipälle) ja muuta pientä tarpeellista.Välkkyvä kynä ja yliviivaustussit on must.

B) Vaatekomeroiden siivous: Syksy tulee tosi pian! Tiedätkö, onko teillä hanskoja, verkkarit, fleecet, sadekamppeet- sopivatko enää ja missä ne ovat? ( No joo, ehkä kätevät emännät ovat ne pakanneet selkeästi keväällä, ja nimikoineet laatikot ja nyssäkät. Minä en . Tai siis en muista.) Tänä kesänä on tarvinnut pitkähihaisiakin, mutta vaatekaapit on hyvä päivittää aika ajoin.

( Talvikin tulee kohta. Mites monot, luistimet, toppahaalarit, hanskat, villasukat???)

En minä mitään halua lietsoa. Kaikki vaan tahtoo tulla eteen niin yllättäen.

Niinkuin lyijykynien kato. Joka ainut syksy laitan keittiöön hernerokka- tms purkin, johon liimaan lapun: " VAIN LÄKSYJEN TEKOON! PALAUTETTAVA AINA!! Ja sitten siihen vielä pääkallo kuvastamaan uhkauksen laatua. Varaan purkkiin lyijykyniä, viivottimen, kumeja, teroittimen. Jotta olisi aina kunnon kynä saatavilla, kun läksyjä aletaan väsäämään.

Osaatte varmaan arvata lopun? Matikan tehtävät on joskus laskettu isän työliivien taskusta löytyneellä timpurin kynällä. Mihin kaikki lyijykynät oikeasti katoavat?

Juuri äsken tyttäreni etsi pyyhekumia. Kaikki purkit ja kynälaatikot ( ja korit, vrt. kasaantumisilmiö ) käännettiin nurin, mutta kumia ei löytynyt. Sitten muistin: " Hei, justhan sä ostit Tiimarista niitä uusia juttuja, missä ne on ?"
Johon vastattiin: " No en mä niitä haluu viel käyttää.. "

Mukavaa koulun alkua kaikille!

Ei kommentteja: