tiistai 19. elokuuta 2008

Kasaantumisilmiö, osa 2.

Kuinka hallita tyhjää tilaa? Olen aiemmin pohtinut tyhjien pintojen ja astioiden taipumusta täyttyä, nyt laajennan hieman käsitettä. Otetaan esimerkiksi vaikkapa kesähuone, ulkovarasto, kuisti tai autotalli. Tosin meidän tontilla ei vielä ole autotallia, vaan sen virkaa toimittaa pressusta tuunattu katos. Tämä rakennettiin mm. siksi, että ulkovarasto täyttyi kasaantumisen johdosta.

On kuitenkin tyhmää alkaa rakentaa ns. väliaikaisia varastoja siksi, että tarpeeton ryönä mahtuisi sinne säilöön. Nimittäin siinä käy niin, että sellaisia joutuu pykäämään yhden toisensa jälkeen, ja pian tontti alkaa näyttää hökkelikylältä.

No se siitä autotallista. Sitten kun meillä on sellainen, siellä on kaikki autonhallintaan ja hoitoon liittyvä tiptop -järjestyksessä. Eikä mitään muuta. Talvirenkaillekin on sitten oma orsi, ettei niitä tarvitse enää säilyttää puutarhavajassa.

Kesähuone on kelien takia jäänyt hyvin vähäiselle käytölle tänä kesänä. Ei siellä tosin mahtuisi enää grillaamaankaan, sillä siellä on erinäinen määrä työkaluja, pari työkalupakkia, renkaita, ja kaikkien kesähuonekalujen pehmusteet sateensuojassa. Näin jotain mainitakseni.
Nämä tavarat kun eivät mahtuneet enää liiteriin, jossa on erä kunnostettavia huonekaluja, pari muuttolaatikollista epämääräistä " antiikkia" ( huh huh ) ja jotain renkaita.

Olenkin miettinyt, että pitäisiköhän minun A) rakentaa väliaikainen liiteri puille vai B) lämmittää taloa niillä kunnostusta odottavilla huonekaluilla?

Ei kommentteja: