torstai 28. elokuuta 2008

Anarkiaa?

Olen kirjoittanut nimeni paperiin, jossa haluan asettaa itseni kunnallisvaaliehdokkaaksi. Olen myös istunut valtuustossa edellisen kauden. Aiemmin koin, että kaikki valtuutetut olivat, puolueeseen katsomatta, ajamassa asioita valtuustossa. Mietittiin kunnan tarjoamia palveluita ja kuntalaisen asemaa. Miten kaikki järjestetään parhaiten ja kuntalaisen hyväksi.

Sillä ilman kuntalaisia ei ole kuntaa.

Nyt olen vainoharhaisena haistelemassa sellaisia tuulia, että alan vähän ihmetellä. Mikä on ehdokkaiden ensisijainen tavoite seuraavissa kuntavaaleissa, jotka todennäköisesti ovat varsin mielenkiintoiset. Haetaanko omaa glooriaa, puolueen voittoa vai sitä, että valtuustoon valitaan henkilöt, jotka ajattelevat omilla aivoillaan?

Toki edellämainituista ehdotuksista kaikkiin kuuluu henkilöitä, jotka ajattelevat omilla aivoillaan. Kyse saattaakin olla priorisoinnista. Mutta on veikeää kokea, että saman puolueen riveissä tapahtuu sellaista, että jollekin ei vaan tiedoiteta. Tai lehdessä mainostetaan, että tiettyyn aikaan päivällä kunnallisvaaliehdokkaat vastaavat kysymyksiin siitä ja siitä.
No jotkut ehdokkaat ovat töissä siihen aikaan päivällä ja vastaavat työssäään siitä ja siitä.

Alanko vetämään omaa kampanjaani? Perjantai -iltaisin kunnallisvaaliehdokas kestitsee vieraita tavernassaan ja vastaa kysymyksiin päivänpolttavista asioista?
Kyllähän tämä miettimään pistää.

Ei kommentteja: