perjantai 26. syyskuuta 2008

Sisustuksesta

Oijoijoi- miten herkullinen aihe! Mieti - meilläkin on 50-luvulla rakennettu ja nyt laajennettu ja remontoitu talo puutarhatontilla. Mitkä mahdollisuudet! Jollekin, jolla olisi sitä silmää. Ehkä vähän rahaakin, vaikka ihan oikeasti olenkin sitä mieltä, että raha ei ratkaise KODIN sisustusta. Koti on siellä missä sydän on.

Raahasin tapettikirjat ainakin neljästi kotiin remonttivaiheessa. En ole vielä harmitellut, vaikka aikaa on kulunut kohta nelja vuotta. Hyvin valitsin. Verhojen kanssa kävi huonompi tuuri, ja kokeiltuani kolmet tekeleet olohuoneeseen ymmärsin kääntyä paikallisen sisustusalan yrittäjän puoleen. Hän tuli meille kankaiden kanssa, ja olen vieläkin todella tyytyväinen.

Sisustus ei saa mielestäni olla typerää ja pelkästään sisustamisen takia olemassa. Tarkoitan tällä sitä, että on äärimmäisen tyhmää pitää design-käsipyyhkeitä keittiössä, jos niihin ei saa kuivata käsiään. Kuka ihminen - ihan oikeasti - säilyttää kirjojaan lattialla pinossa? Helevetin kätevää.
Entäs ne taskalaistyyliset tyyny- ja peitekasat. Perheissä ei liene lapsia tai eläimiä. ( " äiti, saadaaks me tehdä maja... )
Mieheni ei oikein pidä keittiön tasoilla olevista " asetelmista " ( = tässä kukkaruukussa säilytetään puisia keittiötyövälineitä ja tässä korissa kaikkea muuta sievää).
Koti on koti. Itse rakastan sitä, että meillä ei olohuoneessa ole televisiota. Takkatuli riittää. Yläkerran oleskeluaulassa on kirjahyllyt ja televisio, mutta olohuoneessa me vain oleilemme ja nautimme takkatulen lämmöstä ja toisistamme.

Ei kommentteja: