torstai 31. heinäkuuta 2008

Remontin keskellä

Home todettiin siis tammikuussa, ja huhtikuun alussa mieheni jäi vuorotteluvapaalle, ja alkoi remontin. Tätä ennen olimme jo vieneet tavarat säilöön, ja muuttaneet talomme alakertaan.

Ja sitähän kesti. Toukokuussa kaivettiin perustukset laajennusosalle, ja samaan aikaan purettiin yläkertaa. Kesäkuun alussa lähti katto, ja uusi katto rakennettiin - ja minullekin alkoi pikkuhiljaa muodostua käsitys siitä, millainen talo meille tulisi. Neliömäärä kasvoi 80:sta 136:een. Saimme ihan uudet sauna- ja pesutilat, sekä yläkerran. Sinne rakennettiin kolme makuuhuonetta, lelukomero leluille, wc ja aula. Parvekekin on.

Kyllä kelpaa. Talomme on lähes kokonaan rakennettu uudelleen- putkistot, ikkunat, ulkovuoraus, eristeet. Eristeenä käytimme ekovillaa, jonka laittoon minäkin sain osallistua.
Enää ei näy niitä isoja , mustia hämähäkkejä, jotka viihtyivät sahanpurussa.

Muuten, oli mielenkiintoista, kun avasimme keittiön lattian. Kun ensin oli lapioitu sahanpuru pois, lahot lattialankut jne- löytyi mielenkiintoinen roskien jäämistö. Entisaikaan ei ilmeisesti niin piitattu, vaan työnnettiin roskat tuuletusluukuista talon lattian alle.

Rautatomua, rikkinäistä lasia, peltiä- eikä laisinkaan esim. Arabiaa tai muuta arvokasta. Muutama pieni maustetölkki, jotka pelastin koristeeksi. Muu kama piti viedä kaatopaikalle.

Marraskuussa pääsimme saunomaan uuteen saunaan ja nukkumaan uusiin makuuhuoneisiin!
Seuraavana kesänä tehtiin työhuone, keittiö ja olohuone. Tavallaan kaksi vuotta vei talomme peruskorjaus ja laajennus- eikä valmista ole vieläkään.

Listat puuttuvat...

Ei kommentteja: