lauantai 26. heinäkuuta 2008

Lähiölapsuus 70-luvulla, osa 2

"Ruut ruut, kello löi jo kakstoist keisari seisoo palatsissaan, niin musta kuin multa, valkea kuin varsa, kuka tulee viimoseks, se on kuolemaks!"
Paljon muitakin lauluja ja hokemia osasimme, ne kuuluivat oleellisena osana hyppynarulla hyppimiseen. Twist-naruillakin hypättiin, "laadut" eli hyppykuviot olivat aina nilkoista kainaloihin asti. Muistan vieläkin yhden kuviosarjan, ja opetin sen vitosluokan tytöille viime vuonna. Olivat innoissaan.

Kerrostalossamme asui lähes ainoastaan armeijan kapiaisia perheineen. Viereistä taloa kutsuttiin poliisitaloksi, siellä asui luultavasti sitten poliisien perheitä. Pihojen rajat olivat meidän lasten mielessä selkeät- naapuritalon lasten kanssa ei leikitty, korkeintaan haastettiin riitaa.
Talomme oli rakennettu ihan 70-luvun alussa, ja silloin kiinnitettiin ilmeisesti huomiota yleisiin tiloihin- oli askarteluhuone, lentopallokenttä ja jopa uima-allas! Talon miehet pelasivat usein iltaisin lentopalloa ja me lapset pörräsimme kannustamassa.

Erään kerran olin ystäväni kanssa kahdestaan saunomassa, taidettiin olla jo 9-vuotiaita. Ystäväni keksi, että jäädään pesuhuoneeseen " vakoilemaan" seuraavan saunavuoron saunojia.( pukuhuoneita ja pesuhuoneita oli nimittäin kaksi). Siinähän me sitten hihitimme pesuhuoneen lattialla ja kurkistelimme altaaseen, jossa naapurin setä oli uimassa. Kunnes kuulimme rykäisyn takanamme, ja kohtasimme naapurin rouvan kiukkuisen nuhtelusaarnan.
Hetken aikaa kyllä nolotti tosi paljon.

Ei kommentteja: