maanantai 17. tammikuuta 2011

Matkakuvaus Hurghadasta osa 4, jokaiselle jotakin?


Kaksi viikkoa on pitkä aika viettää perheen kesken. Aikaisemmista lomamatkoista oppineina varasimme tälle lomalle hulppean hotellin. Hilton oli neljän tähden hotelli ja mielestäni ansaitsi ne tähtensä. Viidennen menetti, koska oli kohtuullisen kalliit hinnat ravintoloissa. Päätavoitteemme oli, että nuoriso viihtyisi altaalla jos ei haluaisi tallailla hotellin ulkopuolella.

Koska jännittävä taksiajelumme ajoittui ensimmäiseen varsinaiseen lomailtaan, oli haluttomuus uusiin ajeluihin varmistettu. Toki pakotimme vielä muutaman kerran taksiin, mutta paikallinen uusi ostoskeskus ei sykähdyttänyt. Ja olihan se rasittavaa tingata kotimatka, kolminkertainen pyyntihän siinä oli menoon verrattuna.

Mutta kuitenkin. Kuopus nautti uima-altaasta, hotellin ranta oli liian tiukkaan buukattu. Altaassa leikittiin piimää ja pallohippaa. Parasta oli kuitenkin Oscar, jolla sai ratsastaa kahdesti. Ensimmäisen kerran sadalla punnalla tosi pitkään, niin pitkään että minä jo lähdin etsimään. Toisen kerran vähän lyhyemmin mutta puoleen hintaan. Kyse on siis kamelista.
Ostaminen kävi neidin hermoille, kaikki ihanat koristenorsut ja jääkaappimagneetit osoittautuivat niin kalliiksi, ettei isä antanut ostaa. Isä kun oli viisastunut Äidin tekemistä kaupoista ja verottoman alkoholin edullisuudesta. Toisella viikolla kuopus ilmoittikin tinkivänsä itse ja sanomalla kauniisti " pliiis" hän sai tuliaisensa edullisesti.

Teinit ( mukana oli siis 13-v. tyttäremme ystävätärkin) olisivat varmaan halunneet valvoa myöhempään sekä nukkua pidempään. Lisäksi tiesin ärsyttäväni heitä , kun hiihtelin perässä esimerkiksi uudenvuodenaattona. Neidot yrittivät kyllä karkottaa minua, mutta pysyttelin kannoilla kun he kirmasivat öisellä merenrannalla, sekä kuvauttivat itseään hotellin altaan yövalaistuksessa. Noo, ehkä ylireagoin, kyseessä oli kuitenkin hotellin kuvaaja ja kuvat olivat hyviä, ostin jopa niitä. Emme antaneet tyttöjen lähteä omin nokkineen pois hotellilta, shoppailureissutkin tehtiin porukalla. Huomio oli kuitenkin taattua, minne tahansa he menivätkin. Rakkaudentunnustuksia sateli.

Vaikka minulle niitä ei lausuttukaan, nautin kuitenkin siitä, että olin lomalla. Ei arkiaskareita. Lämmintä ja valoa. Mukavia kävelyitä puolison kanssa täydellä mahalla. Upeita nähtävyyksiä. Meillä oli mukavaa yhdessä, kertaakaan ei riidelty.

Mutta kenties hämmästelette, mikä sai miesvahvistuksen jaksamaan kaksi viikkoa shoppailua ja teenjuontia? Puhumattakaan innokkaista "kavereista" kadunvarrella ( " nokia nokia terrve terrrve meetä kuullluu kikkuluuruu ? ). Kysyin sitä. Että mikä oli parasta lomassa.

" Aamupala oli aika hyvä."
" no eikö mitään muuta?? "
" eipä tuu mieleen."

Ei kommentteja: