lauantai 16. elokuuta 2014

Miesten ja naisten eroja

Niitä on paljon ja peilaan nyt vain omaan kokemukseeni, sillä en ole tehnyt laajempaa empiiristä tutkimusta. Tämän jutun tiedot eivät siis ole tilastollisesti todennettuja, vaikka veikkaan, että ne ovatkin aika yleispäteviä. Poikkeuksia toki varmasti on.

Kodin sisustus on yksi alue, jossa miesten ajatusmaailma poikkeaa täysin feminiinisestä.  Mies ei näe ristiriitaa siinä, että haluaisi laittaa soutulaitteen, kuntopyörän tms kodin olohuoneeseen. Siellähän on eniten lattiapinta-alaa, miksei se kuntokeskus muka sopisi sinne?

Meillä siippa hankki nyrkkeilysäkin, ja sopivaa tilaa etsitään.

Valitin tässä, että pitäisi ostaa keittiöön uusi kattovalaisin. Kynttiläkruunun lamput valaisevat ylöspäin, ja valoa tarvittaisiin alaspäin, niin että pöydän ääressä näkisi tehdäkin jotain. Mies sanoi, että on samaa mieltä ja ehdotti ratkaisuksi loisteputkea.

Never. Itse ajattelin jotain Ikean kolmelappuista valaisinta.

Meillä on pirun pieni kodinhoitohuone, ja pyykin selvittely tapahtuu aina olohuoneessa, jossa pyykit pääsääntöisesti kuivatetaankin, takan lähellä. Tämä on toki valitettavaa. Puhtaat pyykit lajittelen antiikkipöydälle, jokaisen perheenjäsenen pyykit omiin pinoihin. Miehen pino on ollut pöydällä koko kesän, sillä hänen mielestään on erittäin kätevää ja käytännöllistä ottaa ne puhtaat kalsarit suoraan siitä pöydältä käyttöön. Mitä niitä turhaan siirtämään komeroon?  

Sanomattakin on selvää, ettei mies huomaa verhojen vaihtoa tai muita sisustuksellisia nyansseja, ellei vahingossa törmää niihin.

Romantiikka on sellainen taitolaji, että olisi varmaan helpompi elää parisuhteessa tietämättä asiasta yhtään mitään. Miehinen mies ei ymmärrä, mitä sillä edes tarkoitetaan, puhumattakaan siitä, että tekisi asian eteen jotakin. Toki mediassa on ollut uutisointia sellaisista hepuista, jotka tämän taidon omaavat.

Nainen pitää balanssia yllä leipomalla miehelle piirakkaa ja tekemällä hyvää ruokaa. Tie miehen sydämeen käy vatsan kautta. Nainen kuvittelee, että mies arvostaa sitä, että koti on siisti ja puhdasta vaatetta löytyy.

Aivan varmasti mies arvostaakin sitä, mutta miehille ominaiseen tapaan ei osaa tuoda sitä esille riittävän usein. Naisen merkkipäivien muistaminen tai pienet yllätykset arjessa eivät lienee ylitsepääsemätön ongelma? Kyllä mies naisensa tuntee, ja jos ei muuta keksi, niin ruusuista ja suklaasta tykkää jokainen.

Se naisellinen puoli romantiikassa on sitä, että laittelee kodin kauniiksi, yrittää kokata hyvää ruokaa ja tekeytyä viehättäväksi. Tässä tilanteessa mies saattaa todeta, että miksi poltat noita tuoksukynttilöitä, ne haisevat helvetin pahalle.

Tai mies saattaa olla virittäytynyt vaikka mihin toimintaan ja kysäisee ohimennen puolisoltaan, että mennäänkö yläkertaan vai menenkö takaisin varastoon purkamaan sitä autoa.

Kaikenlaiset laitteet. Huh huh. Pitäisi olla kompuraa, akkuporakoneita, kulma- ja tasohiomakoneita, painepesuria ja kaikkea muuta. En tiedä edes niiden nimiä, ja varmaan siippaa rassaakin, kun pyytää minua tuomaan ruuvimeisselin. Kun en ole ihan varma millaisen, koska niitä on niin monta eri kokoa ja väriä ja pitääkö olla ristipää?

Vastaavasti nainen, esimerkiksi minä, hankin kaikenlaisia rasioita ja astioita ihan vain siksi, että niissä on kiva säilyttää tavaroita. Mies urputtaa aina, taas on ostettu tälläisiä kippoja, mitä näillä tekee?

Ja sitten hän säilyttää omia tärkeitä papereitaan ja tavaroitaan kissanruokalaatikossa.
Siis, tarkennan. Hänellä on työhuoneemme työpöydällä pahvinen Gourmet-kissanruokalaatikko, jossa on kaikenlaista tärkeää.

Eikö sellainen vintage-tyylinen rasia olisi paljon esteettisempi?

Ainakin näin naisnäkökulmasta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Juuri pohdin samaa asiaa samoin ajatuksin viikonloppuna.. Huokaus :)