perjantai 3. heinäkuuta 2009

Matkustamisesta, osa 2

Kolmas osa käsittelee sitten matkustamista sinkkuna tai hyvän ystävän kanssa. Tein näitä reissuja parikymmentä ( vain! ) vuotta sitten, ja ne suuntautuivat lähinnä Kreikkaan. Tein myös ikimuistoisen interreilauksen Ranskaan, mutta se kaikki siis kolmannessa osassa...

Matkustamista on monenlaista. On työmatkoja, on seuramatkoja, on perhelomia...on häämatkoja, on biletysmatkoja, on halpamatkoja. Perheellisten matkoilla mennään lasten ehdoilla, ja silloin jännittäväksi reissuksi saattaa muodostua ihan pelkästään junamatka Helsinkiin . Tampereella on on näet junanvaihto, ja eräänkin kerran meinasi rattaat jäädä kyydistä pois.

Ihmiset ja perheet ovat erilaisia, ja kukin reissaa omalla tavallaan. Kun lapset olivat alle kouluikäisiä, reissut sukulaisiin riittivät mainiosti. Tukholman laivaristeily oli sopiva, tosin Tukholma sightseeing Junibackenin jälkeen alkoi jo rasittaa perheen pienimpää. " Mun jalat on poikki ja pää on särkynyt ja mahaa koskee...". Kuninkaanlinna juostiin läpi ja sitten taksiin.
Tästä on jo aikaa, ja nyt matkustusinto suuntautuu jo kauemmas. Kohde tosiaan valittiin ihan uima-allasalueen perusteella. Keski-Euroopan kulttuurikaupungit saavat vielä odottaa.

Yksi matkustamisen muoto on minulta vielä kokematta, nimittäin häämatka tai sen tyyppinen reissu yhdessä puolison kanssa. Työmatkoillakin olen ryypännyt milloin Tampereella, milloin Virossa. Mutta puolison kanssa kahden emme ole reissanneet kertaakaan. Erään kerran kokeilimme ystäväpariskunnan kanssa Tallinnan reissua, mutta puolitiehen sekin jäi. Siippa ei nimittäin tullut edes maihin, vaan jäi laivaan nukkumaan.
Tein sitten ostoksia hänenkin puolestaan.

Olen pikkuhiljaa aloittanut puolison psyykkaamisen siihen suuntaan, että kiertäisimme maailmaa sitten eläkkeellä. Kierrettäisiin kaikki" maailman ihmeet" Taj Mahalista Kiinan muurille. Ja Route 66 tottakai.

Ei kommentteja: