torstai 19. kesäkuuta 2014

Hansun "sisustusideat"

Olen viime aikoina istunut parikin kertaa odottamassa jotain ja lukenut samalla aikakauslehtiä. Sisustuslehtien toimittajat saisivat oikeasti jo uudistaa tyyliään, on jotenkin raivostuttavaa lukea juttuja, joissa toistuvat sanat "kirpputorilöytö", " löytö roskalavalta", " isäntä", "emäntä", " omin käsin kunnostama", " rustiikkinen" jne. Muutenkin ällöttää kotien sisustaminen sisustamisen vuoksi, uskoisin, että Suomessa koti , oma asunto, on niin tärkeä, että siitä tehdään väkisinkin omannäköinen. Itse ainakin sisustan perheen elämään liittyvillä asioilla, matkamuistoilla ja itselle tärkeillä asioilla.

Nuorempana sorruin hankkimaan jotain Tolstoita kirjahyllyyn, jotta näyttäisi siltä, että olen lukenut klassikkoja. Nyt ostan vain pokkareita reissuun, muut kirjat saan lainattua kätevästi kirjastosta. Meinasin myös hurahtaa muutamia vuosia sitten sisustamaan, kun nettikauppa yleistyi ja Äänekoskellekin avattiin sisustuspuoti. Pian hoksasin, etteivät yksittäiset tavarat siellä täällä tuoneet mitään ilmettä kotiin, ja luovuin niiden hankkimisesta.

Laitan tähän nyt ihan vitsinä muutamia kuvia ja kuvatekstejä, sisustuslehtien tyyliin.

" Toimittajamme tutustui kymmenen vuotta sitten laajennettuun " Villa Vainioon", joka sijaitsee Keski-Suomessa, moukarinheiton päässä nelostiestä . Pihapiiristä teemme erillisen jutun puutarhasivuillemme, mutta ruusujen ja lupiinien ympäröimä, vaaleanpunainen talo on kovin idyllinen.

Jo sisäänastuessa emäntä varoittaa kynnyksestä, sitä kun ei välttämättä huomaa. Samoin nilkoissa pyörivät kissat aiheuttavat varomattomalle kompastumisvaaran. Kissojen merkit huomaa puulattiassa, rappusissa ja paikkapaikoin repsottavassa tapetissa. " Yläkerta on vielä maalaamatta", hehkeä emäntä hymyilee. " Samoin keittiön kaapit ovat ihan saatanan vanhat ja kaapinovetkin roikkuvat, mutta pikkuhiljaa hyvää tulee".

Hallin piironki on ostettu ystävältä edullisesti. Myös isännän kädenjälki näkyy sisustusksessa.
Emäntä on itse kasvattunut kuivattamansa chilit ja saanut kaikki ruusut isännältä, joka on hyvin romanttinen mies .
Emäntä on ostanut taulun osamaksulla. Vieressä on Thaimaan tuliainen, joka sopii kuulema hyvin olohuoneeseen ( kun ei sille muutakaan paikkaa ole löytynyt, ihan tarpeeton hattu. )
Perintösohva vie tilaa ja on epämukava istua. Tosin sen sisälle mahtuu paljon mattoja. Pentikin tyynyt ovat ilmaislahja siskolta, joka halusi päästä niistä eroon.
Eteisen tuoli näyttää tältä silloin, kun se ei ole täynnä vaatteita. Ne kun on helpompi heittää tuolille kuin laittaa naulakkoon. Tassunjäljet on emäntä maalannut ihan itse. " Käytin toki sabluunaa, en minä vapaalla kädellä osaisi", kikattaa emäntä.
"Kammoan kaikkia ryömiviä elukoita, mutta nämä gekkot ovat ihan viehättäviä", emäntä toteaa.
Yläkerran leffakaappi on isännän kunnostama löytö. Sen päällä nallet saavat pölyyntyä kaikessa rauhassa. " Katsomme paljon elokuvia, sillä emme oikein jaksa keskittyä mihinkään kehittäväänkään. Tosin kaappi sisältää myös klassikkoelokuvia, kuten " Mies ja alaston ase"-kokoelman ja kaikki Harry Potterit.
Makuuhuoneen tapetti on Stefan Lindforsin "tai sinnepäin " -Kuiskauksia. Emäntä on laittanut vanhat mekkonsa koristeeksi. Kun ne eivät enää mahdu päällekään.
Olohuoneen pöytä löytyi kympillä jostain ja isäntä kunnosti sen lattian sävyyn sopivaksi. Emännän suosikkipaikka on verhoiltu uudella päällisellä, joita saa Ikeasta edullisesti. Tyynyt ovat kuvausrekvisiittaa.

Sieltä täältä talosta löytyy voimaannuttavia mietelauseita ja humoristisia kuvia.

Jätämme tämän rustiikkisen vintagemaisesti sisustetun talon lepäämään pikkukaupungin sateenvihmeiseen kesäiltaan. Talon emäntä lupaa antaa vielä esittelykierroksen puutarhaan, kunhan joku on ehtinyt kitkeä ja leikata nurmikon. " Vaikka pyrinkin pikkuhiljaa siihen, etten hanki enää mitään tavaraa ( lukuunottamatta uusia vaatteita, tietenkin ), on meillä talon uumenissa mitä moninaisempia varasto-ja säilytystiloja", emäntä toteaa. " Jos lehtenne haluaa tehdä jutun autonvaraosista tai muista sen sellaisista miehisistä asioista, voin näyttää teille aivan huikean maailman tuolta piharakennuksesta ja sen takaa.."
Ehkä tämä riittänee tällä kertaa, sanon ja poistun toimitukseen hyvillä mielin. Ulkorappusilla kompastun kissaan.


 




Ei kommentteja: