lauantai 8. kesäkuuta 2013

Lomapäiväkirja

Aloitin lomapäiväkirjan . Siihen laitan ylös, kuinka monta koneellista pyykkiä pesen, kuinka monta kilometria juoksen.Pidän kirjaa myös lukemistani romaaneista, ensimmäisen viikon saldo on kaksi. Pyykkikoneellisia noin 10 ja juoksentelua vähän vajaa 40 km. Siitä saa tosin kiittää kuopuksen cheer skills kesäleiriä, päivittäin saa ajella Jyväskylään ja reippailla siellä sitten harjoitusten ajan.

Pihalla on hommaa ja tänään maltoin vähän kitkeäkin. Ensimmäiset tillit tuli laitettua ruotsalaisten varhaisperunoiden höysteeksi. Muutoin kasvimaa kasvaa niin kummallista rikkaruohoa, että mietin, tokko heittelin sinne jotain siementä lannoitteen sijaan.

Ihana sää on hellinyt, ei puutu kuin järvi. Järven sijaan olemme siipan kanssa koettaneet saada kahluuallasta uimakuntoon, mutta huonolla tuurilla. Päivän työn jälkeen ( veden lämmitys ) alkoi sataa, altaassa oli useampiakin reikiä. Luovutimme, ja suuntaamme allashaaveemme Välimeren suuntaan. Mutta jollekin mökille sitä on lähdettävä kuokkimaan tänä kesänä, sillä mikään ei vedä vertoja suomalaiselle järvimaisemalla kuulaana kesäyönä. Jos ei muuta, niin vuokraan mökin Kuokanniemen leirintäalueelta "incognito" ja puljaan siellä päivän.

Meidän perheemme on kasvanut, taloon muutti kissavauva viikko sitten. Manteli, talomme kiistaton valtiatar, ei ole tulokasta vielä hyväksynyt. Murisee ja sähisee. Pienokainen, joka sai nimen Hemuli, on vallaton ja suloinen tyttö, joka ei Mantelia pahemmin pelkää. Joka tapauksessa molemmat kissat nukkuvat nätisti yöt sisällä ja lätäköitä ei ole vielä ilmaantunut vääriin paikkoihin.
( Tämä kukka piti siirtää ulos, Hemuli makoili siinä liian mielellään...)
( Suloinen vaavi nukkuu...)


Ei kommentteja: