lauantai 1. kesäkuuta 2013

Lomalla viimeinkin!

Vaikka en minä sitä niin hirveästi ole odottanut , ilmeisesti joululoma Thaimaassa antoi niin paljon paukkuja että kevät on mennyt leppoisasti. Olihan meillä toki Kultakutri-projektimme, joka itsessään oli voimaannuttava. ( koko koulun yhteinen näytelmäprojekti, onnistui aivan loistavasti!). Proggiksesta sen verran, että kyselimme palautetta oppilailta: aivan uskomattomia oivalluksia alakouluikäisiltä tenavilta, esimerkiksi se, että näytelmän avulla opin pelkäämään vähemmän, opin, että täytyy ottaa muut huomioon. Ja että täydet katsomot molemmilla esityskerroilla olivat vetäneet sanattomiksi myös näyttelijät.

No, lomamatkaa ei ole tiedossa, huomenna tosin piipahdan esikoisen kanssa Tukholmassa. Mukaan mahtuu myös poikakaveri. Terminaalihoitoa siis tarjolla, A-luokan matkaa ja soijaa pukkaa ihan varmasti. Meikäläisen tuurilla filmaavat sinkkulaivaa juuri huomenna...

Kuopus jää isänsä kanssa hoitamaan Hemuli-vauvaa, joka kotiutui tänään. Manteli-kissa ei ole toistaiseksi hyväksynyt uutta lajitoveriaan, murisee vaan. Uusi tulokas on ottanut kuopuksesta emon ja nukkuu tämän sylissä suloisesti.

Samainen neito ajeli isänsä tänään kaljuksi. Ihan lomanalkajaisiksi.

Tukholmanreissun jälkeen onkin kivaa aloittaa matto-ja petivaatepyykkäys. Lenkilläkin pitäisi käydä. Mieheltä kyselin, mitä hän meinaa lomallaan tehdä. Olisi autojen purkua ja kasausta. En edes viitsinyt kysyä, laittaisiko hän joskus ruokaa. Tämähän on sitä miehen loma vs. naisen loma keskustelua, jonka olen aina jaksanut sillä periaatteella, kuten äitinikin sanoi, että " tämä kodinkone kaipaa joskus huoltoa". Minä huollatan itseäni sitten syyslomalla Lontoossa.

Uima-allasta meinattiin kuitenkin, sen verran lämmin on loppukevät ollut. Voihan sitä sitten kuvitella olevansa jossain muualla. Muovinen allas ei toki vedä vertoja Välimerelle, mutta minkäs teet. Jos minulla olisi järvi tässä lähellä, talo siis rannassa, en minä kaipaisi mitään. Aurinko, veden liplatus ja valkorunkoiset koivut . Valmis ruoka ja kylmä kalja.

Tavernassa on mukava istuskella ja tänne voisi unohtua vaikka koko illaksi. Nyt on kuitenkin valtavasti pyykkiä odottamassa lajittelua, joten lopettelen kirjoittamisen ja siirryn pyykkivuoren pariin.

Ps. Kaikille , jotka ovat kateellisia opettajan palkasta totean, että opettajan pitkä kesäloma on osa palkkaa, se palkanosa, joka on pidätetty talvikuukausilta ja siirretty kesälomaksi.

Ei kommentteja: