lauantai 29. joulukuuta 2012

Matkakuvaus Thaimaasta, osa 2. Ao Nang

Kohteemme sijaitsi Krabin provinssissa, rantalomakohde Ao Nang. Olin lukenut mm. Markus Lehtipuun suomalaisen lomaoppaan kohtalaisen tarkasti, ja se pitikin paikkaansa erinomaisesti. Ao Nangin rantaan oli hotellistamme alle 100 metriä. Rannalta en odottanutkaan suuria, se oli samanlainen kuin muutkin turistikohteiden rannat, tosin sillä erotuksella että vesi oli likaisenoloista. Aallot olivat suurehkoja, ja vuoroveden vaihtelun takia laskuveden aikaan saattoi löytää simpukoita. Ne olivat aika pieniä, mutta hauskahan niitä oli etsiä. En käynyt kertaakaan uimassa tällä rannalla, vaikka paljon siellä kävelimmekin.

Rannan erikoisuuksiin kuului hierontakylä, joka sijaitsi aivan rantakadun loppupäässä. Hierontaan ja muihin hoitoihin, esim. manikyyriin, houkuttelevat naiset tarjosivat päivittäin hauskaan muotoon leikattua tuoretta ananasta mukaan. Vaikka kävimmekin kuopuksen kanssa tukan letityksessä ja manikyyrissä, ei ananasten tarjoaminen siihen loppunut. Kyseinen rouva oli niin hymyileväinen ja iloinen aina meidät nähdessään, että Suomessa olisi saanut hullun paperit. Miten se nyt tolleen intoilee. Kävimme sitten vielä hieronnassakin. Könsikästä  ei saatu hierontaan, vaikka rouva tarjosi ananasta ja kehui " veeli sexi määäänn" ja tarkasti, oliko sormuksia. Ihana rouva:)

Apinoitakin rannalla oli, muitakin siis kuin suomalaisia. Rannan päässä oli villejä makaki-apinoita, ja en antanut Emman niitä silittää, vaikka olisi varmaan halunnutkin. Näyttivät jotkut turistit antavan niiden kiipeillä niskassaan, varoituksista huolimatta. Siis oppaiden varoituksista, niissä sanotaan, että apinat voivat varastaa ja ovat arvaamattomia.

Ao Nang oli tyypillinen turistikohde kauppakatuineen. Ruokapaikkoja ja kauppoja oli sadoittain,  tuk tuk-mopotakseja tarjolla ja kaikkea muutakin. Kauppiaat vinkkasivat sisään, mutta eivät olleet tunkeilevaisia. Ostoksista leikkimielinen tinkiminen pudotti hintaa reippaasti, ja loppupelissä eiväthän ne hinnat olleet päätähuimaavia. Pesulapalveluita kannattaa ehdottomasti käyttää, muovikassillisen sai pesetettyä reilun euron hintaan. ( 35-40 bht/ kg. 70 bht silitettynä, mutta ilman silitystäkin pyykki oli viikattu, joten koin silittämisen tarpeettomaksi. 35 bht siis n. 0,80 e ) .

Valitsin Ao Nangin lomakohteeksi juuri sen takia, että sieltä oli mahdollista tehdä retkiä suuntaan jos toiseen. Emme osallistuneet yhdellekään kalliille retkelle, vaan ostimme omatoimisesti saari- ja snorklausretken ja muita pitkähäntävenematkoja  paikallisista myyntipisteistä. Taksilla ajelimme Krabi Towniin ja kauppakeskuksiin sekä Tiikerinluolatemppelille.

Ei kommentteja: