lauantai 8. joulukuuta 2012

Lomallelähtö loppusuoralla

Neljä aamua ja sitten , sen neljännen päivän iltana, lento. Reilu kymmenen tuntia istumista edessä ja ensi torstaina olemme sitten Thaimaassa, Krabilla.
Kinkku on paistettu ja sukulaisia ja ystäviä tavattu useampana viikonloppuna. Arvioinnit ja sanelut tehty minun osaltani, joten voin jäädä hyvillä mielin talkoovapaille.
Monena yönä olen ollut jo määränpäässä. Toissayönä maistelin thairuokaa ja viime yönä etsin hotelliamme, sinne piti loppujen lopuksi soutaa mangrovejokea pitkin..vesi oli tummaa ja kuhisi hyönteisiä ja jouduin uittamaan jalkojani siinä. Kukaan tai mikään ei kuitenkaan puraissut osaa jaloista pois.
Olen varannut lennolle mukaan ruutuvihkon, yatsyn, kirjoja, muovisen virkkuukoukun. Muiden kertoman mukaan jokaisella matkustajalla on koneessa oma viihdekeskuksensa, voi katsella elokuvia tai pelata pelejä. Ystävä lupasi lainata lentosukat, niin ei jalat turpoa.
Mies haki matkalaukut , ne odottavat nyt vaatetta mukaan. Ei mitään kiristävää tai puristavaa, ja kuulemma mahdollisimman vähän. Katupesulat pesevät kassillisen parilla eurolla ja pyykit saa silitettyinä takaisin.
Apteekista hain ripulilääkettä, särkylääkettä ja erilaisia rasvoja hyönteisten puremiin ja muihin haavoihin.Käärmelajeja on määränpäässä satoja, joista 52 myrkyllistä. Kannattaa kuulema ottaa valokuva siitä käärmeestä, joka puraisee. Gekot ja hämikset eivät ole kuin hyödyksi, ne syövät itikoita, joista vain murto-osa  levittää malariaa tai muita tauteja.
No, jos huoneessamme on gekko, tai kämmenenkokoinen hämis, annan sille lähdöt joka tapauksessa.
Katselen kauppojen joulukoristeita ja suklaakasoja, olo on jotenkin iloinen siitä, että olemme lähdössä. En laita joulukortteja tänä vuonna, mutta uudenvuodentervehdykset lähetän Thaimaasta.Rannalla tai altaalla on mukava kirjoitella kortteja kotimaahan.
Dieettini ei purrut kuten piti, eipä tietenkään. Ette varmaan yllättyneet? Reilut kaksi kiloa sain rasvaa sulatettua, mutta lihasta tuli taas reilun kilon verran lisää. Lopuksi sain flunssan, joten olen joutunut nyt säästelemään kehoani  . Ehkä chilipitoinen ruoka ja runsas kävely ja vesiliikunta saavat ihmeitä aikaan?
Joulun viettoa en ole pahemmin ajatellut, joulun sanoma on tärkeä eikä joulun viettäminen ulkomailla tee siitä vähemmän merkittävää. Jotain pientä muistamista olen ajatellut sitten paikan päällä meille kaikille, katsotaan sitten.
En jaksa enää tässä vaiheessa stressata sillä, aikooko joku kokeilla rajojaan reissullamme. Sen verran  tiedän, että tehtäväni on pitää porukka kunnossa ja varmistaa myös nuorison turvallisuus-riittävästi vettä ja suoloja, aurinkorasvaa ja yöunta.Toivoisin kyllä todella, ettei kukaan nyt tällä kertaa haluaisi kokeilla esim.karkaamista tai muuta ekstriimiä Krabin yöelämässä. Yhteen hiileen puhaltaminen ja toisten huomioiminen takaavat mahdollisimman onnistuneen lomaelämyksen.

Ei kommentteja: