torstai 18. lokakuuta 2012

Lomasuunnitelmia

Kaksi kuukautta aikaa valmistautua elämämme ensimmäiseen matkaan Aasiaan ja trooppiseen ilmastoon. Matka Thaimaan Krabille on toki varattu jo tammikuussa, ja koska reissu on se ensimmäinen, varasin sen Aurinkomatkojen kautta.

Matkan hinta onkin jo melkein säästetty, rokotukset voimassa ja passit uusittiin tiistaina. Kulttuurista ja kohteesta olen kantanut kirjallisuutta kotiin pitkän aikaa, kirjannut omaan pieneen kirjaseeni tärkeitä asioita ja pohtinut, mitä kaikkea kahden viikon aikana olisi mahdollista kokea ja katsoa.

Haluan kokea norsusafarin, käydä Krabin kaupungissa ja Tiikerinluolatemppelissä ( muistan varoa apinoita ). Haluan mennä pitkähäntäveneellä Railaylle, Ao Phra Nangille ja ehkä meloa kanootilla tippukiviluolastossa. Haluan matkustaa pikaveneellä Koh Phi Phille, Koh Hongille, Koh Podalle ja Chicken Islandille, haluan snorklailla ja juoda kylmää Singha-olutta puuterihiekalla. Ja haluan ehdottomasti, että Emman kanssa löydämme simpukankuoria.

Haluan käydä joko Khao Phanom Benchan tai Khao Nor Chuchin kansallispuistossa, sillä siellä on vaelluspolkuja viidakossa. Tarjolla on vesiputousta, kuumia lähteitä ja smaragdilampea. En halua törmätä käärmeisiin tai hämähäkkeihin.

Haluan lillua aalloissa,   nähdä vedenalaista maailmaa. Haluaisin ottaa jopa pari onnistunutta valokuvaa veden alla. En halua, että liuskameduusa ui liiveihini, mutta jos ui, lupaan olla hätääntymättä. Jos kohtaan riuttahain tai vastaavan, lupaan vetäytyä rantahiekalle ja nauttia olutta. Hui.

Haluan viedä koko seurueen jättiläismäisiin ostoskeskuksiin, joista nuoret voivat ostaa edullisesti kaikkea tarvitsemaansa ja me voimme istua baarissa heitä tarkkailemassa. Haluan toki itsekin ostaa esimerkiksi urheiluvaatteita, sillä olen aktiivinen kuntoilija eikä haittaa, vaikka joskus kuntoilisin merkkivaatteissakin. Hah.

Haluan, että kaikki viihtyvät. Että jokainen saisi kahden viikon lomareissultaan jotain, mitä kuvitteli haluavansa. Hemmetti, kaksi viikoa porukassa, se on pitkä aika. Suuriin irtiottoihin ei ole mahdollisuutta, sillä en voi antaa alaikäisten hengailla itsekseen Ao Nangin yöelämässä. Eikä Miesvahvistuskaan saa kadota omille retkilleen.

Olen tarjonnut kirjallisuutta ja nettisivuja muillekin matkallelähtijöille. Vihjaillut, mitä on tulossa ja kysellyt, millaisia odotuksia  muilla on. Toistaiseksi kukaan ei ole oikeastaan ottanut pahemmin kantaa, esikoinen sanoi vaan että yäk mä millään norsulla ratsasta.Kuopus haluaa ehdottomasti osallistua norsusafarille.
Sen tiedän, että siippa lähtee reissuun onnellisen tietämättömänä ja luottaa valitettavasti liikaa siihen, että minä olen perehtynyt kohteeseen ja kaikkeen muuhun. Viime kerrallakin hän sanoi, että oli varmistellut vapaita reissua varten. Kun häneltä oli sitten tiedusteltu, että mihinkäs sitä ollaan menossa lomareissulla, niin ei mies ollut osannut vastata.   

Ei kommentteja: