sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Isänpäivää

Voisiko marraskuinen sää paremmin helliä isää, joka kesken tasaisen, lotisevan harmauden nousee keittelemään itselleen aamukahvia? Kakku , lasten tekemä, odottaa sanomalehtipaperin alla piilossa. Illalla esikoinen teki pohjan ja kuopus täytti ja koristeli. Minä siivosin jäljet.

Sanoin miehelle, ettei hänen tänäänkään tarvitse tehdä kotitöitä. Onhan isänpäivä. Minä , oltuani kiireisen viikon jälkeen perjantain ja lauantain Hipposhallilla talkoolaisena, yritin ottaa kiinni tekemättömät kotityöt. Pesin neljä koneellista pyykkiä, muunmuassa. Sitten rentouduin silittämällä samalla kun katselin " Mamma Miaa", jälleen kerran. Kuopus kysyikin, laitanko "sing along-"version.

Pesin ja kuorin mieheni selän eilen saunassa, tänään tein possunfilettä kermaperunoiden ja uunijuuresten kera. Kuulostaa paremmalta kuin todellisuudessa, mutta pääasia onkin siinä, että huomioitu on. Siippakin oli ostanut minulle yllätyksen, ajastimen. Kolmella eurolla. Jotta saan auton lämpiämään ajastuksella, ei tarvitse heti herättyä rynnätä pakkaseen laittamaan töpseliä seinään.

No minähän en oikeasti osaa aikaa kääntää. Töissäkin juoksen aina kaksi tuntia ennen kotiinlähtöä laittamaan lämmityksen päälle, ja meillä on siellä vielä yksinkertaiset mittarit. Tuo uusi oli pientä pränttiä täynnä ja loppujen lopuksi Miehelläkin oli vaikeuksia käyttää sitä. Sanoinkin, että kiitti ajatuksesta, mutta pitäydy vaan jatkossa niissä Nomination-palasissa, minä ehdin kyllä laittamaan auton lämmityksen manuaalisesti päälle.

Ei kommentteja: