perjantai 15. kesäkuuta 2012

Lomamatkalle, miksi?

Pitänee taas avata hieman tätä työssäkäyvän perheenemännän elämää ja yrittää kiteyttää mies- ja naisnäkökulmia. Kyse on siis siitä hemmetin kalliista lomamatkasta, jota varten säästetään koko vuosi ellei enemmän ja jonka takia perheen äiti ainakin säännöstelee kampaajakäyntejään, vaateostojaan ja mm. kauneudenhoitoaan. Sisustamisesta puhumattakaan.

Mies olisi täyvin tyytyväinen viettäessään lomansa kotimaassa. Voisihan sitä toki käväistä sukuloimassa miesten kesken joku viikonloppu mökillä, ja anoppilassakin voisi jopa käydä. Muuten Linnanmäellä tai Särkänniemessäkin piipahtaisi, lasten kanssa, mutta kylpylät ovat jo liikaa.

Mitä järkeä on mennä johonkin kylpylään?

Loppuloman voisi sitten hyvällä mielellä harrastaa itselle tärkeitä asioita, kuten erinäisten autojen rassausta. Tavernassa kaappi kylmillään, toki mies osallistuisi ruuanlaittoon grillaamalla satunnaisesti pihvejä tai makkaraa.

Kuka sitä muuta kaipaa?

No perheenäiti. Voisihan sitä toki kysyä, miksei kotimaanmatkailu riittäisi? Miksi lähteä merta edemmäs kalaan? Eihän mökkilomallakaan tarvitse uurastaa?

Kotimaassa ollaan kuitenkin kuin kotona. Vaikka pesukone, imuri ja muut kaverit jäisivätkin kotiin, on automatkailussa aina sitä pakkaamista ja aamupalan laittoa, shoppailukin maksaa. Ulkomaanmatka on totaalinen irtiotto arjesta.

Lomalla oleva perheenäiti on rentoutunut, levollinen ja säteilee hyvääoloaan muuhunkin perheeseen. Ei stressaavaa ruualaittoa, sillä jokainen saa valita listalta mitä haluaa.

Kuvitelkaapa seuraavaa: Herättyänne puhtaista lakanoista, jotka joku muu on pedannut, menette runsaaseen aamupalapöytään. Sen jälkeen rauhallinen kävelylenkki ja pulahdus uima-altaaseeen, leppoisaa lokoilua altaalla. Sitten mahdollisesti snorklaamaan ja katselemaan nähtävyyksiä, riittävä nesteytys pitää olon leppoisana. Retkeilyn jälkeen uimaan tai siestalle aurinkotuoliin. Sitten suihkun kautta syömään ja ruuan jälkeen on mukava vielä kierrellä kauppoja tai täynnä elämää olevia rantakujia. Yön tummetessa mennään takaisin hotelliin, jonka parvekkeella isä ja äiti voivat vielä hetken istua ja kuunnella meren aaltojen hiljaista kohinaa ja tropiikin yön ääniä.
Perheenäiti tuntee olonsa yhtä samettiseksi kuin häntä ympäröivä yö. Takana on mukava päivä yhdessä kaikkein rakkaimpien kanssa, jäljelle jää muistoja, joihin voidaan palata vielä vuosien takaa.
Yö sulkee lomailevan perheenäidin myskintuoksuiseen syleilyynsä.

Niin. Vuodessa on viisikymmentäkaksi viikkoa . Jos viisikymmentä niistä on arkisia, voi kaksi viikkoa käyttää hyvällä mielellä luksukseen.  

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ja Hansu, mikä tärkeintä ulkomailla (siis kaukana ulkomailla!)on se, ettei tarvitse aja itse autoa (sitä ei tod suositella)! On taksia, riksaa, tuktukkia, voi hyvin ottaa päiväoluset varjon alla kuuman auringon paistaessa ja sitä sitten lähteä "autoilemaan" seuraavalle rannalle tms.. Ja koko ajan on kuuma ja hiki, joten virvoitusjuomia menee.

Vaatteet maksaa surinpiirtein promillen (!!) siitä mitä suomessa, joten shoppailukin hoituu edullisesti ja lisäksi saat sellaisia vaatteita, ettei heti jokaisella Suomessa ole. Pyykitkin voit pesettää edullisesti siellä, joten kun tulette kotiin, ei ole sitä karseaa pyykkivuorta, vaan lajittelet puhtaat ja silitetyt matkavaatteet odottelemaan seuraavaa reissua kaappeihin! Istahdat pehmeään nojatuoliisi viinilasillisen kera ja muistelet tehtyä matkaa, tuoksuja, ruokaa, merta, nähtävyyksiä, ihmisiä...ja alat säästää seuraavaa reissua varten.

Simppeliä ja perheenäidille sopivaa lomailua, eikö totta?