lauantai 28. helmikuuta 2015

Hansun keittiössä osa 1: Helppo puolukkapiirakka.

Tervetuloa Hansun kokkipalstalle. Lukuisien, tosin katsomattomien, television kokkiohjelmien innoittamana Hansukin perustaa omansa. Tänään onkin vuorossa Pirkka-lehden

                                                       " Helppo puolukkapiirakka".
Piirakkaan tulee ainesosiksi kaikenlaisia Pirkka-tuotteita. Minä en kirjoita niitä tähän, sillä jos joku oikeasti haluaa kokeilla tuota ohjetta niin sen varmaan löytää netistä.
Tässä on kuva reseptistä ja piirakkaan tarvittavista aineista. Viinipullo on kuvausrekvisiittaa.

Ja sitten hommiin. Kun on kiharat kohdillaan ja huulipunat laitettu, voidaankin siirtyä seuraavan kuvausvaiheeseen.
Hupsistakeikkaa, tuli huitastua jauhoa nenäpäähän.

Ainekset on sekoitettu vaiheittain, ja  piirakka on valmista uuniin laitettavaksi. Tällä välin kokkimme lisää huulipunaa ja siivoaa kaappeihin ne tarvikkeet, joita ei enää tarvita.Aikaa on myös riittävästi tehdä Facebook-päivitys ja vaihtaa uusi, hehkeä profiilikuva.

Piirakasta tuli kaunis, muhkea ja ihan ohjeen kuvan mukainen. Se oli myös helppo valmistaa. Valitettavasti se ei maistunut läheskään niin hyvältä, kuin voisi ulkonäöstä päätellä. Itse asiassa se ei maistunut juuri miltään. Koemaistajana toimineet perheenjäsenet arvioivat  tuotosta mm. näin:

" Ihan kivaa äiti että sulla on huulipunaa"
" Mä en sit kuitenkaan syönyt tätä palaa loppuun "
" Oletko sä aivan varma, että tulkitsit ohjeet oikein? "
" Tässä pohjassa on jotain omituista".

Ohjeessa ei oikeasti ollut tulkinnanvaraa. Saattaa tosin olla, että jos keskittyy olennaisen sijasta epäolennaiseen, kuten valokuvaamiseen, itse tekemisen kohde eli piirakka voi kärsiä.

Hyviä kuvia tuli kuitenkin otettua.

Ei kommentteja: