perjantai 3. elokuuta 2012

Hengellistä

Olen tänään sillä tuulella. Katsoin yli-imelän rakkausdraaman " Rakkauden pilvitarha" ja jo alkoi ottaa päähän. Mahtavat maisemat ja näyttelijätkin ihan ok ( mm. Keanu Reeves ), mutta käsis oli ihan perseestä.Millähän ilveellä sitä meikäläinen pääsisi Hollywoodiin käsikirjoittamaan?

Vai olenko vain katkera? En ole, mutta siitäpä aasinsilta siihen, mitä Jeesus opetti kultaisessa käskyssään, jota Wikipediassa kultaiseksi säännöksi nimitetään. Näin se aika muuttuu. Eli mitä tahdotte ihmisten tekevän teille niin tehkää se myös heille.

Elokuvassa kaksi ohikulkijaa tapaavat junassa ja yhteensattumien kautta mies tekeytyy raskaana olevan naisen aviopuolisoksi. Toki suku vastustaa , isoisä hyväksyy mutta draamaa piisaa. Rakkaus voittaa kuitenkin kaiken ja he saavat toisensa ja suvun hyväksynnän.

No joo. Mistä se Jeesus sitten tähän putkahti? Ehkä siitä rakkaudesta? Tuliko se kultainen käsky siitä mieleen , kun on koko päivän kehoitellut perheenjäseniä tekemään sitä ja tätä ja vastaus on ollut että " smgkgnvjfvnjknnnöööhhh".?

Kaivoin esikoiselle lempikirjani hyllystä, Kathryn Hulmen Nunnan tarina. Sanoin, että riparilaisena voisi sen lukea, vaikutti minuun vahvasti samanikäisenä. Piti päästä Lourdesiinkin interreilillä. Hemmetin vaikuttavaa oli , ihmiset itkivät ja rukoilivat ja luola täynnä ihmeparannuksia kokeneiden kultalaattoja oli uskomaton. Eräs nunna vaati meitä jäämään messuun, mutta paikan hengellinen ilmapiiri oli niin syvä, niin voimakas, ettemme krapuloissamme kyenneet jäämään messuun, vaan meidän oli pakko poistua . Olisimme halunneet, mutta olimme heikkoja. Vedimme röökit ja jatkoimme matkaa.
Haluan kuitenkin joskus palata. Nyt olen riittävän vahva jäämään messuun. 

Mutta siitä elokuvasta. Mieleen tuli idea, haluaisinko olla viininviljelijä? Saisikohan nyt mahdollisesti Etelä-Euroopasta edullisia viinitiloja? Ja kultaisesta käskystä sen verran, että mielestäni erittäin fiksusti sanottu juttu. Voisi jokainen miettiä tykönään.

Ei kommentteja: