torstai 14. heinäkuuta 2011

"Äkkilähdöllä " Bulgariaan


Varasin reissun kuukautta ennen lähtöä, joten se ei siis ollut varsinainen äkkilähtö. Hinta oli kuitenkin vain 1300e/ vko/ 4 henkilöä. Kahden tähden ja plussan hotelli vähän huolestutti, entäs jos siellä olisi eläväisiä tai huoneet olisivat eri kerroksissa tai juuri ravintolan yläpuolella?

Turha huoli. Huoneet olivat 7.kerroksessa ja vierekkäin ,hissi toimi), remontoituja, vaikka aika pieniä, musiikki ei kuulunut ( vaikka yhtenä yönä jotkut rajanaapurit möykkäsivätkin käytävässä- maksoin takaisin aamulla: " Noo, mitäs mää tässä huutelen, huvikseni huutelen, hehheheh...). Ei ollut elukoita, lämmintä vettä tuli tarvittaessa ja siivooja tyhjensi roskikset. Puhtaat pyyhkeet olisi saanut maksua vastaan, lakanoista en tiedä.

Maalaisina ja urbaanilegendoihin uskovina nukuimme me aikuiset eri huoneissa, kumpikin tyttären kanssa. Jos olisikin ollut väliovi, kuten Egyptissä, olisimme voineet pitää aikuiset oman ja lapset oman huoneemme. Mutta mukavasti se meni näinkin.

Varnan kultahietikolta olisi ollut lyhyt matka Nessebariin, Balchikiin, Veliko Tornavoon. Näistä olin lukenut. Kävimme kaksi kertaa Varnassa, keskustassa ja meripuistossa, sekä läheisessä Alhanzan kallioluostarissa. Loppuaika kuluikin Mustan meren rannalla ja Varnan kultahietikon turistibasaarissa. Mutta mikäs siinä, kun ranta oli mukavan rauhallinen ja olutta tarjoiltiin rantatuoleille. Vieläpä erittäin edulliseen hintaan. ( tuoppi n. 1,50 e). Turistikohteessa oli taas mukavaa ottaa vaikkapa pää täyteen lettejä ( 25 e) tai kokeilla " fish-spa"-ta.
Siinä sai jalkasilsa kyytiä:)

Ei kommentteja: