perjantai 14. toukokuuta 2010

Kesä tuli!

Kesä tuli yllättäen. Sen verran olin asiaan virittäytynyt, että toppavaatteet ja talvikengät , luistimet ja sukset on laitettu kesäteloille. Sen verran kesä tuli yllättäen, että kesävaatteet, siis varsinaiset hellemekot ja shortisit ja lipsuttimet, ovat talviteloilla.
Ja pirun hyvin ovatkin. Ihmekomero on vetänyt kaikki kesäkenkämme syvyyksiinsä. Ensimmäinen kenkälaatikko, joka löytyi vieraspatjan, eräänlaisen tarvikelaatikon, jalkalampun ja kahden maton takaa , sisälsi vääränlaisia kenkiä. Mummun vanhoja korkkareita ja uimakenkiä, jotka kauhealla haloolla ostettiin pari vuotta sitten Kreetan matkaa varten, ja joita ei käytetty kuin kerran ( olivat sen jälkeen niin täynnä hiekkaa, nimittäin).
Etsin hulluna shortseja, ja löysin caprit, joita olen pitänyt jo yhdeksän vuotta, ihan totta. Tänä vuonna ne eivät istuneet oikein hyvin, läskitaikina tursuili yli housunkauluksen. Kaikesta treenauksesta huolimatta.
Onneksi shortsit löytyivät. Silitettävien vaatteiden pinon alimmaisena. Syksystä lähtien.

Ne sentään mahtuivat, ja turha niitä on silittää. Kesämekkoja en uskalla nyt kokeilla, pitää pitää raju laihdutusperioodi tässä heti sunnuntaista alkaen. Sen verran uskaltauduin kokeilemaan, että sovitin ompelijan minulle tekemää fiftarimekkoa. Se on teetetty neljä vuotta sitten, ja sille on taas käyttöä, kun koulumme näytelmä saa ensi-iltansa.

Mahtui takamuksesta ja reisien kohdalta hyvin, sehän on kellohame. Tyllialushamekin mahtui. Vyötärön kohdalta mahtui juuri ja juuri. Mutta rinnoista puristi ja osa rintavarusteesta tursui hihansuista esille. Ei se mitään, jos pitää koko ajan käsiä sivuilla ilmassa, silloin allit pysyvät kuosissaan ja mekko istuu kauniisti.

Kokeilin sitten vielä niitä asuun sopivia, perittyjä avokkaita. Eivät enää mahdukaan. Yksi varvas on liikaa. Valitettavasti.

Ei kommentteja: