lauantai 7. maaliskuuta 2015

Hansun keittiössä: Perinteinen täytekakku ja sienipiirakkaa

Esikoinen täytti 18-vuotta ja juhlimme sitä huomenna . Kutsuimme miehen sisarukset tästä lähistöltä kylään, yksi syy oli se, että minulla on pakkasessa aika paljon suppilovahveroita, ja halusin tehdä niistä ruokaa. Minä en nimittäin pidä sienistä, mutta pidän sienestämisestä.

Mutta ensin siitä täytekakusta. Olen 18 vuoden ajan tehnyt aina samanlaista täytekakkua, oli sitten synttärit tai isänpäivä. Normi sokerikakkupohja, väliin banaania ja persikkaa sekä vähän mansikkaa tai vadelmaa. Kostutus persikan liemellä tai appelsiinimehulla. Esikoinen kysyi viimeeksi tänään, enkö voisi kokeilla joskus jotain muuta.No en. Omalta äidiltäni olen tämän oppinut ja jos se kerran tulee syötyä, niin mitä sitä muuttamaan.
Kakku ei saa olla ällömakea ja mies ei halua siihen mitään keinotekoista koristelua. Suklaata pitää vielä raastaa pinnalle.

Sienipiirakoita tein kaksi, toisen kantarelleistä ja toisen suppilovahveroista. Suppiksien kanssa laitoin punasipulia ja paprikaa sekä vähän tomaattia, sillä mielestäni ruuassa pitää olla väriä. Kantarellien kanssa laitoin purjoa ja paprikaa höysteeksi. Pohja on voista ja jauhoista ja kuorrutus kermasta, munista ja juustoraasteesta.
Tuo kyltti on vinkkinä puolisolle, joka valitettavasti ei osaa englantia.

Tässä muutama kirjoitus sitten pohdiskelin elokuvaa " Like water for chocolate" ja sitä, että haluaisin osata laittaa ruokaa. Ja kuinka elokuvan sankaritar vietti suurimman osan aikaansa keittiössä.

No, voin todeta, että tänään olen ollut suurimman osan ajastani keittiössä. Aamupäivällä kävin kaupassa, sitten tein kakkupohjan, sitten lihamureketta uuniperunoiden ja -porkkanoiden kera, sitten tein piirakkapohjat, sitten täytin kakun ja koristelin sen , sitten tein piirakat. Huomiseksi jäi vielä pääruuan valmistelu, joka on kinkku-pekonikiusaus ja fetasalaatti.

Tuo tiskiharjakuva on kylläkin teeskentelyä, sillä en pidä tiskaamisesta. Astianpesukone hajosi kesällä ja emme ole hankkineet uutta. Rahasta  se ei ole kiinni, sillä meillä on pihassa seitsemän autoa tai sentapaista .   ( perkele ).

Nyt on tämän päivän hommelit pulkassa, ja ajattelin asetella takapuoleni sohvalle. Sitä ehtii vielä hetken fiilistellä.






Ei kommentteja: