lauantai 15. maaliskuuta 2014

Kokemuksia on the Road

Voitteko kuvitella tunteen, kun olet ryhmittäytynyt oikealle kaistalle ja alat kääntyä vihreän valon vaihtuessa ja vaihdekepistä kuuluu pamaus ja auto hyytyy siihen paikkaan, poikittain keskelle vilkasta risteystä pahimpaan ruuhka-aikaan?

Rauhoitut ja yrität vaihtaa vaihdetta uudelleen, kaasutat, mutta moottori vaan huutaa kierroksiaan. Ympärilläsi kaaos kasvaa, torvet soivat ja ihmiset katsovat vihaisina perkeleen akka, muropaketistako se on kortin saanut.

Hyppäät autosta, levittelet käsiäsi ja muodostat sanoja auttakaa nyt.

Näin kävi minulle eilen, onneksi eräs nuori mies auttoi ja saimme nopeasti auton tien reunaan, tosin se oli oikealle kääntyvien ryhmittäytymiskaistalla muttei sentään keskellä risteystä.

Hätävilkut päälle, kolmio tielle ja itse sekaan heilumaan. Soitto puolisolle, joka järjesti veljensä auttamaan.

Sen noin kahdenkymmenen minuutin aikana, jonka "ohjailin " liikennettä , ehdin nähdä monenlaisia reaktioita. Pääosin ihmiset hymyilivät, viisi autoilijaa kysyi, tarvitsenko apua . Yksi naapurimaastamme tullut maasturikuski näytti hyvin vihaiselta ja koukki kaasutellen viereiselle kaistalle ja joku parikymppinen toimeentulotuella elävä luuserikin kiroili ja levitteli käsiään vihaisena, vaihtaen sitten ykköselle ja kaasuttaen kumit vinkuen. Kukaan nainen ei ollut kiukkuisen näköinen, muutamat yli nelikymppiset miehet kyllä.( en ollut varmaan tarpeeksi nätti , muuten olisin saanut enemminkin apuja, luulisin - ensi kerralla heitänkin paidan pois )

Velimies hinasi auton pois risteyksestä ja siippa tuli hinaamaan kotiin saakka. Emma ja kaverinsa eivät ottaneet raskaasti sitä, että joutuivat lähtemään treeneistä hiukan aikaisemmin ja istumaan hieman hitaammassa kyydissä. Tälläisiä matkoja vartenhan on älypuhelimet.

Veikeä tapaus sattui siinä risteyksessä, kun velimies oli  autonsa takakontista hinausköyttä etsimässä. Vastaantulevalta kaistalta  , valoissa pysähdyksissä olevasta autosta joku mies  hyppäsi pois autostaan ja käväisi velimiehen autossa, avasi kuskin oven ja pamautti sen samantien kiinni. En ehtinyt kunnolla havaita mitä tapahtui, velimieskin oli vain kuullut oven pamahduksen. Mietin asiaa,   ja soitin sitten illalla kotoa että mitä olin nähnyt. ( En tohtinut aikaisemmin puhua, ajattelin että onneksi hän oli ottanut avaimet pois ). 50 euroa oli hävinnyt, liekö tuo varas ottanut . Ajatella, jos lompakko olisi ollut siinä etupenkillä, kuten mulla yleensä on.

Elikkä varoituksen sana kaikille, alkaa suuren maailman tyyli saapua tännekin. Pian ei täälläkään uskalla valoihin pysähtyä, kun siinä ollessa saattaa hävitä autosta renkaat alta.

Audissa oli muuten vetonivel ja vetoakseli rikki. Ja jos on asiavirheitä niin olkoot, näin minä asian ymmärsin.


Ei kommentteja: