lauantai 27. elokuuta 2011

Liikematkalla mukana

Pisnestä se on pienikin voitto. Puolison autonkorjaus-ja myyntihommista jää joku satanen käteen, jos työtunteja ei vähennetä. Tässä taannoin käytin sen satasen pyöräilyhousuihin, joten ihan hukkaan ei ole mennyt sekään, että pidän puolison ruokapuolesta huolta. Eihän sitä pisneksiltä jouda kyökkiin hyörimään.

Viikolla tuli tekstiviesti " ostin portterin Rääkkylästä. " Vastasin iloisesti "jee, päästään siis jouluna reissuun". Mies oli kuitenkin sitä mieltä, että kotimaanmatkailuakin tulisi harrastaa välillä. Niinpä sain lähteä hänen mukaansa pisnesmatkalle Rääkkylään.

Lähdimme lauantaiaamuna puoli kuuden aikaan. Onneksi hän ajoi, oli tarkoitus että minä ajan Audin sitten kotiin, kun hän ajaa portterin. Se tosin ei ollut kilvissä, ja siinä oli pikkuvikoja. Ne viat estivät moottorin käymisen, mutta mies aikoin korjata ne paikan päällä.

Keli oli upea, lämmin. Tielläliikkujia oli paljon, samoin tietöitä. Minulla oli tyyny, neule ja dekkari mukana. Yhden ainoan kerran emme noudattaneet navigaattorin ohjeita, ja jouduimmekin odottamaan 20 minuuttia lossimiehen pitäessä laillista kahvitaukoaan. Tie ei siis ollutkaan nopeampi.

Kuten arvata saattaa, pisnekset eivät sujuneet ihan suunnitellusti. Minä tosin nautin virkistävistä kauneusunista miehen korjatessa pikkuvikaa. Kahden tunnin korjauksen jälkeen oli löytynyt vähän isompikin vika, ja Audi lähti kotimatkalle. Portteri jäi odottamaan peräkärryllistä noutajaa ensi viikkoon...

Neljä tuntia suuntaansa, peltipoliiseja kilometrin välein ja niin poispäin. Kovassa on pisnesmiehenkin tienestit, kun joutuu yksinään seuraavan kerran Rääkkylään. Minä en jouda, jatkan kotimaanmatkailua Tampereen suunnassa. Ja sitä paitsi näin jo Rääkkylän maisemat. Pari lehmääkin näin.

Ei kommentteja: