torstai 11. syyskuuta 2008

Muistilapuista

Muistan joskus lukeneeni listaihmisista. Sellaiset laittavat kaikkea tärkeää listalle, esim. muista hakea pesuainetta, muista soittaa kampaajalle, peru hammaslääkäri. Listan avulla asiat tulevat hoidetuiksi.
Muistilaput ovat vähän sama asia. Minulla on Tiimarista ostettuja tarralappuja, joihin kirjaan aina kaikki kaupasta tehtävät ostokset ( "osta jotain syötävää ") ja toiseen lappuun kirjoitan:"Tee kotona: -imuroi, tee ruoka, pese pyykkiä. "

Ihan kun nyt en ilman tuota muistilappua tietäisi mitä minun pitää tehdä. On vaan helpompaa jäsentää velvollisuutensa kun kirjaa ne ylös.

Onhan toki ollut päiviä, jolloin on tullut listattua asioita turhan innokkaasti, ja rutistettu lista päätyy roskakoriin. Tai on asioita, jotka kerta toisensa jälkeen ovat lapulla, mutta jäävät tekemättä.

Sähläys ja järjestelykyvyn puute saavat minut raivostumaan itselleni aika ajoin. Kuka on laskenut, kuinka monta tuntia viikossa ihmiseltä menee, kun hän etsii tavaroita? Autonavaimia, saksia, kynää? Tänään etsin kiinteistöverolappua. Mistään loogisesta paikasta se ei ole vielä vastaan tullut. Auttaisikohan, jos kirjoittaisin tarralapulle, että muista löytää kiinteistöverolappu. Ja maksa se.

Ei kommentteja: