maanantai 1. syyskuuta 2008

Harrastuksista

Tämäkin juttu kuuluu sarjaan kunnallisvaalipuheita. Ei kuitenkaan "sitaateissa", joten kirjoitan ihan tosissani. Tai siis niin tosissaan, kuin politiikko voi kirjoittaa.

Meidän kaupunkimme , n. 20 000 asukasta, on erittäin sopivan kokoinen. Etäisyydet eivät ole mahdottomat, ja joukkoliikennekin on, ainakin teoriassa. Kohtalaiset pyörätietkin.
Meiltä löytyy kaksi uimahallia, jäähalli, musiikkiopisto, tanssikoulu, kansalaisopisto, työväenopisto, kolme kirjastoa ( harva pääkaupunkilainen saa uutuskirjat kirjastosta luettavakseen niin nopeasti kuin meillä )- vain muutamia mainitakseni. Koripalloa, yleisurheilua, ratsastusta. Kaikkea viiden kilometrin säteellä kotiovesta.
Upea luonto, ja mahdollisuudet samoiluun ja eräretkeilyyn.

Demarit haluavat säilyttää nämä mahdollisuudet, sillä kunnan tarjoamien harrastus-ja kulttuuripalveluiden tulee olla kaikkien kuntalaisten käytettävissä. Kirjaston käyttö on ilmaista, jos palauttaa lainaamansa aineiston ajoissa. Uimahallimaksutkaan eivät päätä huimaa.
On selvää, että kaikilla ei ole varaa kalliisiin lukukausimaksuihin.

Harrastukset ovat koulun lisäksi yksi erinomainen keino tukea lapsen ja nuoren kehitystä. Kunnan päättäjien tulee huolehtia siitä, että kunnassa on tarjolla riittävästi erilaisia , edullisia ja helposti saatavilla olevia harrastusmahdollisuuksia. Se on kuin rahan pistämistä pankkiin.

Ei kommentteja: