lauantai 9. elokuuta 2008

Haluan ja tarvitsen

Syksy saapuu. "Tarviin juu uusia puseroita tarviin ja uuden kampauksen tarviin ja tarviin sellaisen ihanan pussukan tarviin ja uudet kengät tarviin"...
Listaa voi jatkaa loputtomiin. Kaikkihan tämän ymmärtävät, että tarvita ja haluta verbejä käytetään synonyymeinä, vaikka näin ei asia todellakaan ole. On täysin eri asia haluta jotain, tai tarvita sitä. Siis tokihan sitä voi haluta jotain, jota oikeasti tarvitseekin. Tai siis mitä?

Otetaanko tähän käytännön esimerkki. Minä tarvitsen - no tai siis olis ihan kiva ostaa - uusia lakanoita. Välttämättähän minä en juuri niitä uusia tarvitse, sillä meillä on lakanat sängyissä, vieläpä useita vaihtokappaleitakin. En pysty millään perustelemaan tätä asiaa miesnäkökulmalle. Meillähän on ihan riittävästi lakanoita, ehjiäkin ovat.
Ajattelin kehitellä jonkun kikka kolmosen, jotta voisin vähän uusia lakanavarastoamme. Ehkä joulupukki tuo?

Klassinen esimerkki lienee verhot: varmaan lähes kaikki parit käyvät jossain vaiheessa pakolliset verhokuviot läpi. Mies ei ymmärrä, miksi verhoja pitää vaihtaa. Minä en edes perustellut jouluverhoja, sanoin vain että ne pitää olla. Ja arvatkaapa mitä, mies jopa ompeli ne!( johtui siitä, että taitelaskos- pumpulipallosysteemit olivat meikäläisen logiikalle liian hankalat ).

Noo, en sitten tiedä, tarvitseeko yhdessä perheessä olla neljä akkuporakonetta? Tämä oli vaan tälläinen sivuhuomautus. Kaikkihan tietävät, että neljä akkuporakonetta on aika vähän.

Ikea on sellainen paikka, jossa on paljon "tarve-esineitä". Olen pääsääntöisesti käynyt Ikeassa kerran vuodessa, juostuani Helsinki City Maratonin. Sieltä olen kasannut kärryllisen kaikkea tarvitsemaani, esim. erivärisiä tabletteja ruokapöytään, pikkumattoja, servettejä - niitä TARVITAAN monia eri värejä, kivoja jälkiruokakulhoja, lakanoita ( heh ) ja muuta mukavaa sälää.

Loppujen lopuksi minun täytyy myöntää, että en oikeastaan tarvitse kaupasta yhtään mitään, jollei elintarvikkeita lasketa. Haluaisin vaan kaikkea kivaa ja uutta. Olisi kiva shoppailla.
Tämän asian myöntäminen itselleen auttaa ihan oikeasti.

Enkä sitä paitsi edes pääse Ikeaan tänä vuonna. Perhe lähtee kannustamaan juoksuani, ja menemme Lintsille shoppailun sijaan.

Linnanmäkireissun tarpeellisuutta ei kyseenalaista edes miesnäkökulma. Se on must!

Ei kommentteja: