torstai 5. maaliskuuta 2009

Laihduttamisesta...

Osa 1/1000 tai jotain sellaista. Miehen on helppo hymyillä: Jätin vain oluen päivittäisen nauttimisen/ vähensin oluenjuontia ja vatsakumpuni katosi viikossa!
VAU.
Naisen elämänkaari on vähän erilaisempi. Naisen vartalonmuokkaukseen liittyy muitakin asioita kuin oluen juonti tai sen juomatta jättäminen. On raskaudet, synnyttämiset, imetykset. On hormonit. ( I LOVEEEEE ITT!) Miesten hormoniheilahdukset eivät näy läskeinä vaan ilmenevät esimerkiksi ärtyisyytenä, johon auttaa vaikkapa kylmä huurteinen. Mutta naisella kaikki jää roikkumaan.
Muutos on dramaattinen, joten alle 40-v nuoret - ei kannata nauraa vaan varautua. Samoilla elämäntavoilla ei enää mahdukaan entisiin vaatteisiin, ja esimerkiksi sormukset tulee suurentaa. Täytän kahden kuukauden päästä 41. Heräsin todellisuuteen 39-vuotiaana, jolloin paisuminen alkoi. Lääkärit hymähtelivät, rouva se on läskiä, rouva ne hormonit, ikää kun tulee, rouva- vanheneva nainen....Aktiivikuntoilua 5 kertaa viikossa, ankaraa kieltäytymistä ruuan santsaamisesta tahi suklaasta, ainoana paheena kuiva TERVEYSvalkoviini:): tuloksena noin neljä kiloa vuodessa. Ekstraa.
Naistenlehdet markkinoivat ajatusta, että vartalon virheet tulisi kääntää eduksi. Eli en jatkossa pukeutuisikaan mieheni vanhoihin verkkareihin, vaan toisin muotoni reilusti esille. Tähän kai se on tyytyminen, jos en halua uusia koko garderoobia. Paukkukoon napit, repeilköön saumat!
Vapise , Dolly Parton! Täältä tullaan!

Ei kommentteja: