torstai 26. helmikuuta 2009

Day off duty

Tavallaan. Mies töissä, lapset seurakunnan huomassa talvileirillä.
Mitä mahtaakaan mamma tehdä? Suunnitelmissa ollut rasvanpolttolenkki tyhjällä vatsalla kariutuu kehnoihin yöuniin. Parin kahvikupillisen jälkeen värit kirkastuvat, ja suoriudun autoon kohti Jyväskylää - shoppailijan Mekkaa.
On minulla OIKEAA asiaakin, sillä käyn vilauttamassa oikeaa jalkaani Askelklinikalla. Josko tällä vielä maraton juostaisiin? Tavoitteena olisi tulla maaliin vielä neljä kertaa, silloin olisi täysi kymppi tilillä. Kela korvaa käynnistä 1,60. Mahtavaa. Saan vähän keinotekoisia tukia pohjallisiin, ei mitään maatamullistavaa. Sen verran leveä on räpylä, että nykyiset lenkkarit puristavat jalan liian kasaan.
Mukanani olleet röntgenkuvat eivät aukea , joten marssimurtumadiagnoosille ei saada vahvistusta. Elämä on.
Miten Jyväskylän keskusta onkaan muuttunut! Helvetti, ihan uusia kauppoja ja kauppakäytäviä! Onneksi en edes aikonut katsella vaatteita tai kenkiä. Yhden pakollisen alusvaatteen hain Anttilasta, vielä plussatarjous. H&M:ltä haen aurinkolasit, sillä postimyynnin kautta tilaamani menivät esikoiselle. Piruuttani ostin uudet samanlaiset. Saa mammakin olla trendikäs! Yhdessä putiikissa viivyin varmaan kymmenen minuuttia, koska en osannut päättää, millaisia jääkaappimagneetteja ottaisin. Päädyin oheisen kuvan lisäksi sellaisiin, joissa oli tekstit: I'm drunk. Why are you still ugly?( kuvassa siisti pariskunta), sekä rukoilevaan lapseen, joka kysyy: " Where is my fucking pony?". Lisäksi ostin miehelleni pari lasinalustaa ( Of course I love you, bring me a beer) ja pari korttia.
Anttilasta vielä muutama edullinen dvd, ja se oli siinä. Mies kielsi pysähtymästä enää Palokankeskukseen, mutta en voinut itselleni mitään. En kyllä sortunut mihinkään, paitsi pullolliseen valkoviiniä, jonka olenkin kohta nauttinut. Vessamme tarvitsee kyllä turkoosin maton, mutta viimekerralla ostamani käsipyyhkeet saivat herrahenkilön kommentoimaan siihen sävyyn, että jätin maton oston toistaiseksi. Ehtiihän sitä.
Iltapäivällä imuroin, pyyhin pölyt ja järjestelin paikkoja.Lajittelin pyykkejä jne tein kaikenlaista , ns. näkymätöntä hommaa muutaman tunnin. Olisin halunnut tehdä sen Abban tahdissa, mutten osannut käynnistää pleikkaa. Ei sitten . Tämän jälkeen pesin saunan, ja pesuhuoneen. Tälläkin hetkellä vielä pyykkikone pyörittää koneellista.
Että jos kysytte minulta, miksen mennyt tänään hiihtämään, vastaan, että ei sitä ihan joka paikkaan ehdi, vaikka aika moneen ehtiikin. Huomenna on uusi päivä, sanoi Scarlettikin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

No joo.. Oli hyvä selitys hiihtolenkin puuttumiselle, ja kyllähän tollainen "viilettäminen" jo liikunnasta käy.. Tsemppiä.. terv JV