tiistai 29. heinäkuuta 2008

Kasaantumisilmiö

Tämä on helppo testata: Siivoa jokin taso , esimerkiksi keittiöstä, vaikka lipaston päällinen tai pieni sivupöytä. Voit laittaa siihen kokeeksi kauniin liinan tai lautasen, ihan miten vaan.
Ja sitten testaamaan: Kuinka kauan menee, ennenkuin taso on täynnä siihen kuulumatonta kamaa? Veikkaampa, ettei kovin kauaa.
Meillä on eteishallissa kaunis vanha lipasto. Sen päälle kuuluu kaitaliina, lasimalja kynttilälle ja vuodenajasta riippuen joko lyhty tai maljakko.
Sen päältä löytyy tällä hetkellä akkuporakone, rullamitta, jalkarasva,kolikoita, aurinkolasit, huulirasva , vakuutuslasku ja kamera.

No, jos et halua näin laajaa testiä suorittaa, aseta vain ylimääräinen kori tai koristelautanen tms kulho johonkin pöydälle. Pian se on täynnä pattereita, ruuveja, hiuslenksukoita, purukumia, käsirenkaita, kindermunayllätyksiä, brätsin kenkiä jne...

Olen todennut ilmiön, mutta minulla ei ole selitystä sen syntyyn. Eikä sen puoleen teoriaa siitä, kuinka kasaantumisilmiön pystyisi välttämään. Näin vain tapahtuu ja sen kanssa lienee opittava elämään?

Ei kommentteja: