maanantai 23. kesäkuuta 2014

Hansun lomavinkit 3: Eurooppa ( Ranska ja Portugal )

Euroopassa on tullut käytyä Ranskassa ( interrailkierros ), Portugalissa ( Albufeira ), Kanariansaarista Playa del Inglesissä sekä Kreikassa ( Ateena, Kos, Rodos ja Kreeta ) ja Bulgariassa, Varnan Kultahietikolla.( No Viipuri ja Viro of course ). Lontoosta olen kirjoittanutkin erillisen jutun.

Ilman perhettä reissasin siis Ranskassa ja tästä olen kirjoittanut muinoin blogiini ( Matkustamisesta, osa 3. 14.8.2009 ). Lomavinkkeinä näin jälkikäteen voin edelleenkin suositella reilaamista ja junamatkailua, Pariisia naturellement ( katakombit, Eiffel ja muut turistimestat,Versailles, Sacre Coeur,  kahvilat, Montparnasse jne), Lourdes , olet uskossa tahi et, kannattaa käydä. Carcasssonne oli viehättävä, vaikuttava keskiaikainen kaupunki. Nantesissa oli kesäfestarit, Nizzan ja Rivieran yöjunissa pelotti..Ile d'Ouessantin majakat, kalliot ja aallot...

Reilaaminen on hienoa, jos mukana on hyvä ystävä ja avara mieli. Kyllä kokemukset ovat aina moninkerroin  makeampia, kun ne voi jakaa ystävän kanssa!

Portugalin Albufeira oli perheemme toinen reissu "ulkomaille", joksi Ruotsia en nyt laske. Ainut miinus, jonka reissusta keksin, on se, että olimme siellä vain viikon. Hotelli oli viihtyisä, allasalue sopiva ja nähtävää oli paljon. Sitä minä harmittelin jo aiemmin, että kun kotona käy kaupassa autolla, joutuu reissun päällä sitten talsimaan pitkiäkin matkoja ja roudaamaan ruokatarvikkeita ( ja niitä tölkkejä ) hotellille. Paikallinen Lidl oli kohtuullisen lähellä, mutta silti riittävän kaukana.

Portugalin hintataso oli vuonna 2008 edullinen, viinilitrankin sai eurolla. En tiedä, milä on nykyinen hintataso. Perhe on puhunut, että juuri Portugalissa olisi kiva käydä uudestaan.

Osallistuimme Aurinkomatkojen retkelle, joka käsitti Ponte da Piedadan , Capo de Sao Vicenten, Albufeiran Foian ja laakson, jossa mm. Mannerheim oli käynyt kylpylöimässä.
 Ylläoleva kuva on Ponte da Piedadan kallioilta. Vierailu oli siellä lyhyt, joten emme ehtineet snorklailla.
 Albufeiran rantaan laskeutuminen kävi näppärästi, hotellille kipuaminen olikin työläämpää. Rannalla oli voimakkaat vuoroveden vaihtelut ja löysimme paljon simpukoita. Ne ovat sitten niin kivoja ja on hauskaa kilpailla, kuka löytää komeimman.
 Albufeiran kujilla oli mukavia kauppoja ja kivaa, erilaista ostettavaa, etenkin kaikki kaakelityöt. Portugalista voi ostaa maalattuja kaakeleita, joista muodostuu jokin kuvio, esimerkiksi kolmimastoinen laiva. Harmittelin, kun en ollut vastaavaa tajunnut ennen kylppäriremonttia, olisi saanut pesuhuoneeseen hienon, uniikin taideteoksen. Ostimme sitten vain kirjainlaattoja, joista tein esim. Villa Vainion ( talomme seinään ) ja Casa Jardimin ( kasvihuoneeseen). Ostin myös ihania kivikoruja ja hiottuja kivimunia.
 Vaikka aallot näyttävät laineilta, olivat ne silti mahtavan voimakkaita.
 Rantaleikkejä :)
 

Illalla keskusaukiolla ikuistutimme itsemme tauluihin. Aukiolla oli hyviä ruokapaikkoja ja mukavaa menoa.

Albufeirassa oli lähietäisyydellä vesipuisto, johon oli erillinen kuljetus. Capo de Sao Vicenteä kutsutaan myös maailmanlopunniemeksi, ja sen kärjestä ovat kuuluisat löytöretkeilijät lähteneet purjehtimaan. Retkillä historiakin maistuu, sillä oppaat kertovat busseissa hyvin havainnollisesti löytöretkeilijöistä. Vaikka lapsillamme ei silloin ollutkaan iphoneja, eivät he niitä olisi kaivanneetkaan.
Foia on korkea kukkula, jossa oli mahdollisuus katsella maisemia kaukoputkella.
Meillä jäi kaikki kauppakeskukset väliin, mutta niitäkin kuulemma oli. Kahden viikon reissulla olisi voinut käydä Lissabonissa ja elbailla vielä vähän enemmän. Nyt oli aika tiukka aikataulu, kun lasten kanssa teimme useamman päiväretken. Mutta suosittelen lämpimästi !

Ei kommentteja: