sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Kehonrakennusta?

Ajatus tähän juttuun lähti esikoisen lausahduksesta. Se kuului näin: " Noin miehekkääksi naiseksi sulla on äiti aika isot rinnat".

Jep. Aloitin uusien jumppalajien harrastamisen reilu vuosi sitten, sitä ennen olin harrastanut säännöllisesti lenkkeilyä, hiihtoa ja uintia. Pussidieettiin yhdistettynä bodypump-jumppa aikaansai tuloksia uskomattoman nopeasti. Vartalo tuntui muokkaantuvan jo muutaman kerran jälkeen. Pumppihan on painojen kanssa tehtävää, ohjattua liikuntaa, jossa käydään läpi kaikki lihasryhmät.

No ei siitä sen enempää, käyn erilaisissa jumpissa kahdesta kuuteen tuntia viikossa, riippuen muista kiireistä. Vuosi sitten vetäjät kuitenkin lupasivat, että lihakset eivät kasva suuriksi, sillä käytettävissä olevat painot ovat niin pieniä ( 1-10 kg, toki niitä voi laittaa tankoon vaikka 50 kg..)
Minulla kuitenkin alkoi massaa hitaasti kertyä reisiin, pakaroihin ja, mikä on erittäin valitettavaa - myös ylävartaloon. Sikspäkkikin minulla on , tosin naisellisen rasvataikinan alla, mutta kuitenkin...

Tämä se on dilemma. Perhana. Urheilla pitäisi, muttei saisi näyttää urheilijalta. Voimia pitäisi olla ( " nosta NYT sitä kirjahyllyä...") ,mutta niiden pitäisi olla piilossa. Hauis ei saa pullottaa, vaikka käsivarsien pitääkin muuten olla kiinteät. Allit, hyi!

Olen nyt jättänyt pumppaamisen vähän vähemmälle ja lisännyt aerobista liikuntaa. Olin itsekin aika järkyttynyt, kun erään kerran vetäjä käänsi meidät jumppaamaan peiliin päin. Kun siinä tein jalkakyykkyjä ( 140 toistoa ) 15 kg hartioilla, naama punottaen ja otsasuoni tykyttäen, ajattelin että on se luojan lykky, ettei puoliso ole tätä näkemässä. Muuttaisi varmaan omaan makuuhuoneeseen, jos näkisi.

Ei kommentteja: