lauantai 1. elokuuta 2009

Tulevaisuuden talosuunnittelua?

Jos perheessä asuu Mies, joka korjaa ja purkaa autoja, moottoreita ja koneita, hän tarvitsee autotallin. Tai pikemminkin hallin. Jos tämä Mies harrastaa myös huonekalujen rakentelua ja entisöintiä, hän tarvitsee verstaan. Perheen naisnäkökulmasta verstashallikombinaation tulisi olla seuraavanlainen: Lämmin, riittävän suuri, hyvin naamioitu tontin viimeiseen nurkkaukseen, varustettu vessalla ja pukeutumishuoneella. ( Siinä voisi jopa yöpyä? Siis jos oikein kireäksi menee? ). Vesipiste lämpimällä vedellä sekä pesukone öljyisiä vaatteita varten. Pieni jääkaappikin, ehkä?

Näin ollen Miehen ei tarvitsisi pestä öljyisiä käsiään talon vessassa, koska lavuaariin jää usein ilkeitä tahroja tämän toimenpiteen jälkeen. Itse asiassa hän voisi siistiytyä ihmismäiseen kuntoon ENNEN kuin astuu kotiinsa sisälle.

No joku voi nyt vähän närkästyneenä todeta, että eikö olisi parempi, jos Mies muuttaisi kokonaan asumaan autohalliverstaaseensa? No periaatteessa ei tietenkään, vaikka käytännössä näin usein tapahtuu. Yöt on kuitenkin syytä viettää oman vaimon vieressä.

Ja tastäpä aasinsilta siihen, miksi olisi niin ihanaa, jos perheen naisella olisi oma pukeutumishuone. Tai vaikkapa molemmilla omat pikku soppensa vessalla ja vaatehuoneella varustettuina. Iso ihana kampauspöytä, riittävä kokovartalopeili ja tilaa vaatteille. Sinne saisi rouva levitellä meikkinsä ja asusteensa, eikä hänen puolellaan ainakaan lojuisi yhtään hikisiä sukkia, jotka " ovat menossa" pyykkiin. ( Sielläkin voisi periaatteessa yöpyä, jos oikein kiukuttaisi...)

Niin että tämänsorttisia uudistuksia laittaisin, jos uutta taloa rakentaisin. Nyt olen pakkoraossa joutunut pikkuhiljaa muokkaamaan kodinhoitohuoneesta kauneuspistettä: siellä roikkuvat kaikki koruni koukuissa ja peilin edessä laitan hiukseni ja meikkaan. Arvaatteko miksi? Nuoriso on vallannut yläkerran vessan omakseen. Ja alakerran vessaan ei saa jättää mitään pukkeja ja purnukoita. Se kun on näet " herraväen" oma.

Ei kommentteja: