lauantai 15. marraskuuta 2008

Synttäreistä

Huomenna. Kuopus täyttää 9 vuotta.

Valmisteluthan aloitettiin reilusti aikaisemmin,viime viikonloppuna tehtiin kutsukortit. Niitä varten hain Tiimarista korttipohjia, tarroja ja kultahileliimaa. Se se on minun lempparituotteeni. Tiedättehän - kaikki paikat hileessä ja lopuksi kortit menivät pilalle kun hileliima tuhriintui ja mistään ei saanut enää mitään selvää. Tehtiin sitten uudet kutsut. Ilman kultahilettä.

Tänään kävin sitten ostamassa herkkuja. Eikös joskus sata vuotta sitten synttäreillä ollut se kakku, jossa palavat kynttilät sankari puhalsi, ja sitten vieraat saivat palan kakkua? Ja se oli hyvää eikä muuta kaivattu.
Tänä päivänä kukaan ei oikeastaan syö kakkua. Ainakaan meidän synttäreillä, koska meidän kakku on sellainen tavis-kakku. Kermakakku banaanimansikkapersikkatäytteellä. Ei veturi- tai prinsessakakku.

Nyt korvaamme kakun mokkapaloilla. Koska minä olen onneton leipuri ( vrt. kirjoitukseni " uusavuton kokki" ), uhrautui isä kyökkiin pikku leipurin apulaiseksi. Kuinkahan monta pakettia heiltä menee tomusokeria , ennenkuin kuorrutus on valmis?

Mokkapalojen lisäksi neitokainen tilasi ilmapalloja. Ilmapalloja marraskuussa. Onneksi paikallinen kauppaketju oli varautunut tälläiseenkin tarpeeseen, ja palloja löytyi. Ja mehupilleja ja coctailtikkuja. Kertakäyttöastioita en osta.

Lidlistä hain nallekarkkeja ja muita karkkeja. Sipsejä ja limsaa. Ja siinä se. Ohjelmakin on suunniteltu: on tuolileikkiä, tietokilpailua, pullonpyöritystä...

Aamulla sitten viemme aamupalan sankarittarelle sänkyyn, ja hän saa kaksi lahjaa. Laulamme onnittelulaulun, ja katselemme, kun neitokainen avaa paketit. Sisko ja synttärivieraat eivät meillä saa oheislahjoja- heillä on sitten omat juhlapäivänsä.

Täytän toukokuussa neljäkymmentäyksi. Mitäköhän tilaisi? Nallekarkkeja ja aamupalan sänkyyn...

Ei kommentteja: