torstai 1. tammikuuta 2015

Hansun laihdutusvinkit

" Mitäs me pullukat"-lehden toimittajana pääsin haastattelemaan laihduttamisen ja muun huuhaan erityisasiantuntijaa, juuri uuden vuoden kynnyksellä. Vuodenvaihdehan on  suurten elämänmuutosten ja lupausten kulta-aikaa, joten ajattelimme kysyä Hansulta vinkkejä , millaisia lupauksia kannattaa tehdä, miksi, ja kuinka niissä sitten pitäydytään.

Toimittaja Ursula Fettberg: Kiitos, kun sain tulla kyselemään lukijoittemme iloksi ja avuksi, kuinka ihmeessä painonpudotus ja -hallinta onnistuvat tavalliselta työssäkäyvältä , lähes viisikymppiseltä naiselta. Ilman selluliittihierontoja, lääkkeitä ja muita kauneudenhoitoalan palveluita? Onko se edes mahdollista?

Hansu: Olen tullut siihen johtopäätökseen, että jos ei halua karsia ruokavaliostaan suklaata, viiniä, hapankorppuja, juustoja ja muita kermamaisia tuotteita, ja jos ei halua liikkua päivittäin ja viikottain kohtalaisen paljon, se ei ole mahdollista. Toki on olemassa pieni joukko ihmisiä, joilla on sellaiset geenit, että ne mahdollistavat elämästä nauttimisen ilman näin suuria uhrauksia, mutta he ovat vähemmistö. Toimittaja on hyvä ja ottaa sitä sacher-kakkua, siihen voi laittaa päälle nokareen tuota kermavaahtoa. On muuten ihan oikeaa kermaa.

Toimittaja: Namskis ja maiskis. Kuinka sitten pysyä kohtuudessa? Jos haluaa myös nauttia elämästä?

Hansu: Voi, miten lapsellinen kysymys, toimittaja hyvä. Elämästä nauttiminen on niin monimuotoinen asia. Joku saattaa hyvinkin nauttia siitä, että pidättäytyy kaikista oraalisista nautinnoista ja piiskaa kehoaan äärirajoille. Emme saa väheksyä sitäkään, vaikka itse mielummin harrastan vähemmän rankkaa liikuntaa nykyään.

Toimittaja: Niin, sinähän olet entinen maratoonari ja bodypumppaaja, mutta olet siirtynyt sienestyksen ja marjastuksen pariin. Mitä oikein tapahtui?

Hansu: Nivelet alkoivat panna vastaan, eivät ilmeisesti jaksaneet kantaa lihojani. Sanonkin muuten tähän väliin, että kaikki terveysterroristit saisivat minun mielestäni pitää hieman matalampaa profiilia. Kaikki ei ole tahdosta kiinni. On turhaa syyllistää ihmisiä, jotka  eivät kykene huikeisiin urheilusuorituksiin kuusikymppisinä, vaikka se yksi kahdeksankymppinen mummeli kykeneekin.

Toimittaja: Mikä siis neuvoksi, kun massaa kertyy ja paikat roikkuvat?

Hansu: Toimittaja maistaa nyt noita croissantteja. On hyvä ottaa välillä jotain suolaistakin, niin maistuu sitten makea. Saisikos olla konjakkia? Se kohottaa pulssia mukavalle tasolle.

Toimittaja: Namskis ja maiskis. Niin, mitäs vinkkejä minä nyt tänne kirjoittaisin? Saisinko tuon herkullisen kakun ohjeen vaikka laittaa lukijoille?

Hansu: No, massan kertyminen saattaa johtua myös lihaksistosta. Tosin lihasmassaa ei kerry, jos niitä ei harjoituta. Jonkinasteinen arkitreeni on mielestäni paikallaan, esimerkiksi lumityöt, mattojen tamppaus, puiden pilkkominen. Ei kannata ihan kokonaan antaa lihasten rupsahtaa. On helpompaa, jos on pikkuisen lihaksia. Roikkumiseen pätee sama neuvo. Ja hyvät rintaliivit.

Toimittaja: Haluaisin kiteyttää tähän jutun lopuksi ( röyh ), millä vinkeillä lukijamme pääsisivät uuden vuoden lupauspaineista ja laihdutusvinkeistä eteenpäin, ahdistumatta ja syyllistymättä?

Hansu: No on aivan typerää ahdistua lehtien laihdutusvinkeistä. Syyllistymisen tunteet johtuvat taas jostain ihan muusta, jostain, minkä ihminen on imenyt itseensä jo aiemmin. Ettei muka kelpaisi sellaisena kuin on. Potaskaa! Siteeraan tässä taas Aristotelesta, joka on lemppari filosofini. Kultainen keskitie ja kohtuudella kaikkea. ( Toimittaja voi toki ottaa vielä yhden konvehdin ). Terveydestään on syytä huolehtia, mutta jos ne viisi ylimääräistä kiloa siinä mukavasti pehmentävät olemusta, niin so what?

Toimittaja: palatakseni niihin uudenvuodenlupauksiin, millaisia kannattaisi tehdä, miksi, ja miten niissä pysytään?

Hansu: Toimittaja tekee sellaisen jos huvittaa. Toimittaja tekee sellaisen, jos kokee tarpeelliseksi. Pitäytyy siinä, jos onnistuu. Itse annoin viime vuonna lupauksen, että opettelen kuperkeikan. En pysynyt lupauksessani. Nyt en ole antanut mitään lupausta, mutta tiedän, että olen herkutellut ja ryypännyt lomallani luvattoman paljon. Niinpä vähennän sitä toimintaa ja lisään liikuntaa, kun nuo ladutkin ovat kunnossa. Tämä ei ole mitään intoilua, vaan on juuri sitä, mitä suosittelen kaikille. Tasapainoa.

Toimittaja: saakohan tästä nyt mitään juttua aikaiseksi? Siis ei mitään laihdutusvinkkejä?

Hansu: Kyllähän kaikki lukijat sen tietävät jo entuudestaan. Ja senkin tosiasian, että joillekin sitä massaa kertyy helpommin ja niin poispäin. Elämästä pitää nauttia. Liika ryppyotsaisuus pois.

Toimittaja: No saisinko edes sen sacherkakun ohjeen? Ihan älyttömän hyvää kakkua.

  

Ei kommentteja: