lauantai 26. tammikuuta 2013

Matkakuvaus Thaimaasta osa 8. Tiikerinluolatemppeli

Jo saapuessanne lentokentältä näette kyseisen temppelin näköalapaikalla istuskelevan kullatun Buddhan. Vuori on 600m korkea ja sinne päästäkseen täytyy kiivatä 1237 askelta erittäin jyrkkiä , betonisia portaita. Kaide siinä on, toki. Meillä nuoriso päätti jättäytyä kiipeämisestä ja jäädä suosiolla jäätelölle. Minä lähdin reippaana matkaan, mutta noin neljänsadan askelman paikkeilla alkoi hirvittää. Jalat täristen hivuttauduin alas. Liaaneissa roikkuvat apinat lisäsivät jännitysmomenttia, hitto jos sieltä joku hyppää niskaan...
 Satunnainen Matkailija kipusi kaikki askelmat, sillä ei halunnut jättää hyvin alkanutta matkaa kesken. Eikä tuntunut missään. Mahtavat maisemat, tietenkin.

Itse temppelialueella on useita Buddhapatsaita ja muita rakennuksia. Tiikerinluolatemppeli on kuulema saanut nimensä siitä, että siellä on joskus asunut tiikeri. Loogista? Kurkistimme Emman kanssa luolaan ja siellä oli vastassa  kolme pikimustaa nyrkinkokoista kissanpentua, joista yksi yritti sähistä meille.
Temppelissä oli munkkeja messuamassa.

Alueella on toisetkin portaat, jotka johtavat laaksoon. Laakso on metsän ympäröimä ja suljettu, siellä oli munkkien erittäin askeettisia mökkejä ja eräänlainen alttari. Luolissa oli myös kullattuja Buddhia . Laaksossa kasvoi valtavia, vanhoja puita ( elefantinjalkapuita?). Siellä oli vähän ihmisiä silloin, kun me kävelimme siellä, ja minulle tuli hieman seikkailijamainen olo...Kuopus ei antanut kuvata munkkeja enkä olisi oikein kehdannutkaan, kun en ollut varma tohdinko puhutella. Hemmetin hienon kuvan olisi varmaan saanut.

Temppelialueelle suositellaan korrektia , polvet ja olkapäät peittävää vaatetusta. Temppelissä tulee heittää kengät pois. Ei lienee liian vaativaa, silti siellä näki turisteja pikkuvaatteissaan.

Poislähtiessä meinasin käydä vessassa, alueella on isot vessat ja suihkut, sillä kiipeäminen kastuttaa vaatteet. Hajun ja muutaman muun asian, joista voisin mainita vaikkapa kärpäset ,jätin wc:ssä asioinnin väliin...





Herätimme taksikuskin nokosilta, kun oli paluumatkan aika.

Ei kommentteja: