sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Matkakuvaus Thaimaasta, osa 7. Retket

Ao Nangin pääkadun varrella on runsaasti matkatoimistoja ja myyntipisteitä, joista voi ostaa retkiä minne tahansa, jopa Bankokiin tai Phukettiin. Taksiasemien tai -tolppien vieressä on hinnastot, kuinka paljon maksaa kyyti esimerkiksi Krabi Towniin ( provinssin pääkaupunki ) , smaragdilähteille jne.Näissä hinnoissa on todellakin neuvotteluvaraa.

Neuvottelin tilataksia Krabi Towniin,ostoskeskuksiin ja Tiikerinluolatemppelille. Rouva esittelikin minulle hienoa, ilmastoitua ajoneuvoa ja sovimme, että tulemme paikalle klo 11.30. Koko päivän hinnaksi sovittiin 1600 bht, mutta en maksanut etukäteen. Tulimme sitten porukalla paikalle sovittuun aikaan, ja rouva alkaa vilkkaasti selittää, että Krabi Townissa sataa, emmehän me nyt sinne halua mennä, tunnin päästä siellä ei enää sada, voisimmeko tulla silloin?

Intän vaan hymyillen aina vaan leveämmin, että menemme vaikka ostoskeskuksiin, mutta haluamme lähteä nyt. Rouva soittaa ja taksinkuljettaja keskustelee kanssani. Puhunko englantia vai not? Enkö ymmärrä, että siellä sataa? Selitän, että ei haittaa, mennään vaan kaupoille. Tunnin kuluttua?

Meille ei käy, ja hymyillen poistumme taksiliikkeestä ( joka toimii myös pesulana ). Rouva pudistelee päätään, hölmöt turistit, eivät ymmärrä että " its leining in Klabi, nouu guud ..".

Otimme sitten kadunvarresta lennossa taksin satasen halvemmalla, 1500 bht eli noin 38 e. Tämä miellyttävä nuorimies kuljetti meidät ensin Krabi Towniin, jossa odotteli muutaman tunnin ajan meitä, kun shoppailimme ja kävimme syömässä. Krabi Townissa ei todellakaan satanut, mutta tajusin samantien , että kysehän oli thaimaalaiseen kulttuuriin liittyvästä ominaispiirteestä, eli kasvojen menetyksestä. Rouva oli buukannut autonsa päällekkäin, koska en ollut maksanut etukäteen. Sitä hän ei voinut myöntää, joten yritti siirtää lähtöä sateen varjolla. No, hän säilytti kasvonsa ja kävimme Krabi Townissa. Neidot ostivat edullisia kenkiä, minä tuulikellon kasvihuoneeseen. Päätimme jättää ostarit ja Tiikeritemppelin toiseen päivään.

Krabi Town jäi meille pintaraapaisuksi, siellä pitäisi kai hieman enemmän kuljeskella ja vain katsella. Istua alas ja ottaa yksi olut. Joen rannallakin oli mielenkiintoisen näköisiä laivaravintoloita, jotka ilmeisesti aukeavat myöhemmin iltapäivällä. Joka tapauksessa, taksiajelu oli meillyttävä kokemus ja todennäköisesti hintaa olisi voinut tinkiä alemmaksikin. Ao Nangista Krabi Towniin on n. 20 km suuntaansa ja lavataksilla pääsee n. 50 bht suuntaansa. Sekin kyyti jäi kokeilematta:(

Ei kommentteja: