perjantai 24. elokuuta 2012

Mitä tänään syötäisiin?

Kaikille tämän asian kanssa painiskeleville ihmisille neuvoksi: tee ruokaa ja jos eivät syö niin ovat syömättä ja nälkäisiä. Ja ateriaa ei saa korvata leivällä, muroilla tai oluella.

Helppoa. Nykyteinit paastoavat koulupäivän, sillä heidän mielestään ilmainen kouluruoka on pääsääntöisesti perseestä. Koulussa voi syödä korkeintaan näkkäriä.

Huolta aiheuttaa se, että teinit todellakin paastoavat ja haluaisit heidän syövän edes jotain terveellistä ja ravitsevaa ruokaa. Niinpä sitä haluaisi valmistaa sellaista ruokaa, joka täyttää kriteerit:
-ravitsevaa
-terveellistä
-maukasta
-edullista
-nopeasti valmista

Ideaalihan on se, että valmistetaan yksi ruokalaji, jota kaikki syövät kahtena päivänä peräkkäin.

No niin. Perheen maskuliininen henkilöhän ei piittaa einesruuasta, joksi luetaan esim. spegetti ja jauhelihakastike. Kirjolohi ja merilohi maistuvat teolliselta ja kanaahan ei syö erkkikään. Perunassakin on eroja, mutta en ymmärrä kenen perheessä syödään lihaa jatkuvasti?

No meillä tytöt eivät niin tykkää liharuuista, paitsi kanasta ja kalasta, joista iskä ei tykkää. Kana täytyy kyllä olla rintaleikettä ja mielellään pintamaustettua, perunamuusi käy uunimakkaran kanssa joskus, joskus taas ei.

Keitot ovat pääsääntöisesti yök. Mies söisi lihakeittoa ja jauhelihakeittoa, jos kaikki osuu nappiin. Jos suolapitoisuus tai perunoiden koostumus ei natsaa, menee keitto viemäriin.

Kiusauksia tai muita pataruokia eivät tyttätet arvosta, miehelle saattaa menetellä pitkään muhinut kinkku-peruna-sipuli- aurajuustokiusaus. Ja sekin lasketaan einekseksi, sillä valmispakasteperunahathan ovat sellaisia.

Käskin tässä viime viikolla esikoista listaamaan ne ruokalajit, joita hän suostuu syömään kotona. Listalta löytyi mm. spagetti, lihamureke, lihapullat, uunimakkara, muusi, uunikala ja ranskalaiset perunat.

Oli  miehen vuoro kokata, sillä hän oli vapaalla ja minä töissä. Hän keksi ilahtuen, että tehdään uunimakkaraa ja ranskalaisia, sitä kaikki syövät.

Siihen kuopus sanoi hiljaisella äänellä että " muuten käy, mutta mä inhoon ranskalaisia...." 




Ei kommentteja: