keskiviikko 3. elokuuta 2011

Vielä on lomaa jäljellä...

Viikko.
Päätin käyttää sen hyödyllisesti laittamalla paikat kuntoon syksyä ja arkea varten.. siivoaisin siis kaikki kaapit ja komerot.
Maanantaina aloitin keittiöstä. Tiistaina iltana sain urakan keittiön osalta siihen vaiheeseen, että on enää uuni pesemättä. Se kuuluu muuten niihin perinteisiin miesten töihin kinkun paiston ohella. Jotta odotellaan joulukuuhun...
Järkkäilin vaatekomeroita ja liinavaatekaappeja sekä lasten piirustus-jne-kaappia. Sain luvan viedä keskeneräiset värityskirjat työmaalle. Huonoja tusseja ja toimimattomia kyniä löytyi kauppakassillinen, muuta roinaa puoli jätesäkillistä. Siis vain piirustuskaapista.
Liinavaatteista sen verran, että mies on alkanut valittaa joidenkin pyyhkeiden haisevan. Tiedättehän, kun ne eivät kuivu kunnolla? Sanoin että voisihan niitäkin joskus uusia, eivät kai nykyajan tekstiilit kestä iänkaiken? Pesin sitten pyyhkeet toistamiseen 95-asteessa. Jos haisevat, käyn mielelläni ostamassa uusia tilalle.
Ihmekomero ja lelukomero ovat jäljellä. Niitä ei vaan voi tyhjentää ilman roskalavaa. On putkinäyttöä, autoradioita ( c-kaseteille), vanhoja oppikirjoja, roolivaatteita ( lasten siis) , on verhoja ja mattoja eri aikakausilta, on valokuvia ja on muistoja ja on hemmetti vaikka mitä.
Sitäpaitsi pihakin tulisi siistiä.
On se onni, että pääsin sille viikon reissulle Bulgariaan. Muuten olisin tuusaillut tätä samaa koko kesän.
Ikkunoista sen verran, että esikoinen pesi ne korvausta vastaan. On imuroinutkin useampaan kertaan, ja leiponut. Silityksenkin hoitaa. Tosin kalliimmalla hinnalla kuin ammattilainen, mutta ostaahan hän sitten palkkiollaan vaatteet itselleen. Tämä on hieno yhtälö:)

Niin, lomasta vielä että tänä vuonna päätin tiukasti, etten päästä itseäni pulskistumaan. Joka kesä on kolmisen kiloa nestettä kertynyt. Huolimatta viikottaisista 2-6 tunnin kuntoiluista sama homma on tapahtunut taas. Siksi olen kirjoitellut blogiakin niin vähän: makkarat tuntuvat inhottavilta kun istuu.
Kyllä ne makkarat siitä sulaa, jahka pääsee arkirutiineihin. Siivoaminen, kotityöt yleensä ottaen siis, kuntoilu ja treenaaminen jne pysyvät samana. Löhöilyn ja lomailun korvaa ansiotyö, joten eiköhän se siitä meikäläinenkin taas solakoidu.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Joo, ei sitä lomalla tarvii kaikkea ehtiä, vinttikomerot jäi siivoamatta kun oli niin kauhee helle, joka myös osaltaan vaikuttaa "pulskistumiseen", vaikka siis pitäs huolen nesteiden saannista ;-)