torstai 16. kesäkuuta 2011

Rakettitiedettäkö?


Siltä se kuulkaas nyt vähän vaikuttaa. Tämä näiden laitteiden kanssa veivaus.
Sain tosiaan äitienpäivälahjaksi sykemittarin. Olin sitä toivonutkin, sillä tavoitteenani oli "mittarikellon" kanssa aikaansaada sellainen kuvio, että liikunnalla VÄHENTÄISIN massaani, enkä suinkaan LISÄISI sitä, kuten viime vuosina on tapahtunut.

Laitteen mukana tuli pikaopas, jonka avulla olisi pitänyt päästä alkuun. Laajempaa tietoa lienee itse kaivettava netistä . Olisivat edes laittaneet osoitteen...

Ja sitten vaan suurennuslasi kouraan ja ohjelmoimaan. Pikaoppaan laatija on olettanut, että normi-ihmiset ymmärtävät laakista ladata hooärränsä laitteeseen, meillä ei ollut hajuakaan siitä mitä lyhenteellä mahdollisesti tarkoitettiin. Arvattiin sen ehkä tarkoittavan sykettä.Tarkastettaessa sanakirjasta ei suoraa käännöstä löytynyt. Noo, muihin ihmeellisyyksiin en ole vielä perehtynyt, täytyy vissiin konsultoida jotain kunto-ohjaajaa. Halusin kuitenkin kokeilla laitetta, ja virittelin sen käyntiin jumppatunnin alussa. Näppäilin vahingossa liikaa, ja sain aikaan ihmelukemia. Kahden tunnin treenin jälkeen mittari näytti alle kolmensadan kalorin kulutusta. Eräs ystävällinen jumppari sanoi, että oli varmaan vyö ollut väärin tms, lukemat eivät voi pitää paikkaansa.

Halusin siis testata uudestaan. Tyttäreni latasi ipodilleen musiikkia minun toiveitteni mukaisesti, ja ruopaisin pihasta liikkeelle. Sykemittarissa olikin vanhoja lukemia, enkä meinannut saada nollattua vaikka kuinka näppäilin. Lisäksi musiikki kiersi kuulokkeissa.

Palasin kotiin, otin ohjekirjan. Sain sekemittarin nollattua. Hyvä. Vaihdoin kuulokkeet. Ruopaisin taas liikkeelle. Eipä toiminut ipodi. Tempaisin sen eteiseen ja lähdin juoksemaan ilman musiikkia.

Hohhoijaa. Vitosen lenkillä paloi kaloreita 300, jotka nautin samantien saunassa takaisin.
Se on kuulkaas niin, että seuraavassa paketissa, joka siis tulleee kymmenen vuoden päästä, ehkäpä jo viiden ( jos olen oikein kiltti ), saapi olla timantteja ja pitsiä. Ne on helppo pukea ylleen ja jopa riisua tarvittaessa:)

1 kommentti:

Kaija kirjoitti...

Täältä Iisalmen suunnalta saattaisi löytyä konsulttiapua...ainakin Emmille on tuttuja Suunnon sykemittarit.
Meillä on työpaikalla polarin laitteita,mutta eivätköhän ne suurinpiirtein samoin toimi :)