tiistai 25. tammikuuta 2011

Mikä on naisellista?

Tämä kirjoitus on lievä mielenosoitus ja naisellinen kosto miehelle sellaisessa asiassa kuin, että onko piereskely naisellista ja siitä vielä alakohtana a) onko saunassa piereskely sallittua ja b) onko piereskely miehekästä.
Vuosia vuosia sitten jo isäni opetti, ettei saunassa saanut päästellä. Sauna oli lähes " pyhä paikka", ja varsinkin saunassa piereskely oli rumaa. Kerran ihan vahingossa taisin sellaisen tuhmuuden tehdä nykyisessä avioliitossani ja puolison tyrmistys oli valtava. Paheksuttavaa, todellakin.

No, en tiedä mille asteelle olemme jo taantuneet tässä inhorealismissamme, jota avioliitoksikin kutsutaan, kun toissapäivänä siippa päästeli lauteilla ihan estoitta. Närkästyin siinä, aiheellisestikin, ja vetosin hänen tyrmistykseensä silloin muinoin, kun minä erehdyin pikkuisen päästämään.
Mies ei häkeltynyt, eipä tietenkään, vaan totesi että no onko se piereskely sun mielestä sitten niin naisellista? Jos sun mielestä naisen kuuluu piereskellä ja vielä saunassa niin siitä vaan. Että hänen mielestään se ei ole naisellista.
( mietin siinä että mites sitten jatkais tätä keskustelua). No onko se sitten miehekästä, tuollainen?
No kyllä se miehelle sopii paremmin kuin naiselle.
Sen pidemmälle ei tässä keskustelussa päästy.

Tässä samana päivänä tuli eteen että olisi pitänyt oikeasti nostaa sohvaa ja naisellisuuteni esti sen, sillä sohva oli liian painava. Mietin sitten siinä itsekseni, että onko naisellista kolata naama punaisena lumia tai kantaa halkoja, lapioida multaa ? Mikä se on naisellista, vastaatko oi mieheni?
Hän teki vain liikesarjan käsillään, kaaren, joka oli leveä ylhäältä, kapea keskeltä ja leveni taas alaspäin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Minä myös kannan halkoja, lämmitän uuneja, kolaan pihaa, siirtelen sohvia ITSE. Mutta viikonloppuisin teen ne asiat lyhyt farkkuhame päällä ja KYLLÄ koen tseni naiselliseksi! (Vaikkakin oon hiukan pyöreä...)