torstai 8. tammikuuta 2009

Pi**urallikuski

Meiltä on matkaa " kylille" kolme kilometriä. " Kylillä" on kauppoja, kirjasto, urheilukenttä, apteekki ( alko ) ja muita palveluita. Kolme kilometriä on ärsyttävän mittainen matka- sen kävelyyn menee puolisen tuntia, pakkasella ei edes tarkene, busseja kulkee kahden tunnin välein...
Harrastukset ovat kuitenkin siellä. Ja kaverit.
Havainnollistetaan hieman. On siis tammikuu, ja pakkasta -14 astetta. Esikoinen pääsee kahdelta koulusta ( joka sijaitsee siis "kylillä " ). Onneksi minäkin teen puolipäivähommia ( opettajathan tekevät:) joten työmatkallani nappaan tytön kyytiin, hänen odotettuaan kirjastossa kotvasen.

Menemme kotiin välipalalle, ja ajan reilun tunnin päästä neljäksi takaisin kylille. Huilunsoittoa puolisen tuntia, ja sillä aikaa minä käyn " kaupoilla". Perunoiden ja ruisleivän lisäksi mukaan tarttuu " Me naiset" ( vain 1,90 e) ja tarjouspaituli ( vaaleanpunainen, 6 e). Paikallisessa K-marketissakin voi siis sortua vaikka minkälaisiin hankintoihin!

Huilunsoiton jälkeen ajamme kotiin syömään, ja tekemään läksyjä. Nuorimmainen tulikin kaverinsa kanssa koulusta, ja läksyt on tehty tohinalla. Minä yritän siivota vaihteeksi yläkertaa - olen vaihtamassa lakanoita sänkyihin ja tavallllisia verhoja jouluverhojen tilalle. Sellaista pientä...

Einekset kehiin ja tyttöjengi haluaa luistelemaan. Kierrämme kaverin kautta ja heitän tyttäret " kylille" luistelemaan. Autollahan matkaan ei mene kuin alle 7 min. Ajan takaisin kotiin vaihtamaan loput lakanat, hieman imuroin, ja kello onkin jo seitsemän, jolloin ajan takaisin hakemaan kylmettyneet tytöt; heitän kaverin kotiin ja ah- klo on 19.20 eikä ajoja enää tänään. Lajittelen pari kasaa pyykkiä, laitan iltapalaa, tuusaan kaikenlaista...harmi kun en ehtinyt Lidliin Äänekosken taajamaan, olisi pitänyt suorittaa pari ostosta. Mutta sinne onkin peräti 8 km.Ehkä huomenna ehtisi sen jälkeen, kun on heittänyt esikoisen " kylille" ja kuopuksen ratsastamaan.

( Joskus tuntuu siltä, kun hidastaa niissä Asemakadun (= pääkatu ) töyssyissä, että näkee vaan tuttuja naamoja. Ja että ne tyypit ajattelee, että helvettiäkö tuo akka täällä alvariinsa ajelee? )

Ei kommentteja: