perjantai 16. tammikuuta 2009

Minä maksan tästä...

Naisena sitä tulee ostettua esimerkiksi kampaamopalveluita. Tässä muinoin opiskelijana ei siihen niin ollut rahaa, ja käytinkin hyväkseni harjoittelijoiden tekemiä hiustenvärjäyksiä - tosin vain kerran. Vaikka saikin 30% alennusta, oli jälki kauheaa. Epätasaista, alahiukset oman väriset ja päältä kirkkaan oranssit. Pahinta oli kuitenkin se, että sekä niska että ohimot olivat värilliset, koska väriainetta oli imeytynyt ihoon. Harjoittelija ei kuitenkaan ollut yhtään hämillään, vaan selitti pokkana, että näinhän aina tapahtuu. Olin silloin helvetin kohtelias, enkä sanonut vastaan. Tosiasiassa en edes itse ole saanut ihoani värjättyä.

Jouduin sitten myös hammaslääkäriin. Hammasta hoidettiin vuosittain, aina väliaikaisilla toimenpiteillä ja niin pois päin. Yhden hampaan hammaslääkäri kiskoi poskesta ( tarpeeton?) ja toisen kanssa oli tosiaan ongelmia. Säikähdin eräänä aamuna , kun hampaita harjatessani huomasin, että poskihammas oli ihan violetti. Soitin päivystykseen, ja hammastani sitten päiviteltiin ihan ihmeissään. " Kuinkas siinä nyt näin pääsi käymään? Verenvuotoa hampaassa...no onneksi ei ole etuhammas.." Onneksi. Violetti poskihammas vilahtaa vain leveässä hymyssä, ja kelläpä sellaiseen olisi aihetta näinä päivinä?

Kävin tänään kampaajalla. Otin hiuksiini jälleen vaaleita raitoja. Kampaaja, joka oli minulle uusi, mainosti myös kulmien ja ripsien kestovärjäystä tarjoushintaan. Olisi kannattanut jättää tarjous väliin- itse asiassa olisi kannattanut jättää koko keikka väliin - nimittäin kulmakarvani olivat kolminkertaiset, kun väri imeytyi puoli senttiä karvojen ulkopuolelle asti. Kampaaja selitti, kuten harjoittelijakin, että näin aina käy. Ensimmäinen kerta minulle, ja taatusti viimeinen. Maksoin vielä lystistä puolet enemmin kuin omalla kampaajallani ( jolle ei ollut aikoja ).

Näytin kamalalta. Ihan oikeasti hävetti mennä ruokakauppaan. Näin vielä oppilaita ( toki! ) ja heidän vanhempiaan. Yksi äiti sanoikin, että Ville tässä kuiskasi että Hansu on meikannut.
Totta maar.
Shit happens.

Ei kommentteja: