lauantai 25. tammikuuta 2014

Siivouksesta




Pakkaset ovat saaneet minut syväjäähän, josta onneksi aloin tänään, sään lauhduttua, hieman sulaa.
Sainkin koko huushollin siivottua ja perusteellisesti sainkin. Tuuletin jopa vieraille varatut petivaatteet, syystä että niitä säilytetään yläkerran komerossa, jossa on myös pelti. Jonka armas siippani unohti avata kun taannoin teki tulia. Mellevä savunhaju tarttui petivaatteisiin hetkessä.

Imuri vetelee viimeisiään. Olen jo vuosia himoinnut akkukäyttöistä , johdotonta imuria. Onko nyt sen aika? Astianpesukone herjaa ja käynnistyy joka kymmenennellä yrityksellä. Lattiamopista on puolet jäljellä.

Siippa rakentelee hauturiaan pressutallissa ja ajatteli ääneen, että olisihan se mukavaa puuhastella hieman lämpimämmässä kuin -24 astetta. Alkusyksykin meni sateita pidellessä eikä projekti edistynyt lainkaan. Sanoi, että rakennuslämmitin olisi kyllä hieno juttu, sillä saisi pressutalliinkin nopeasti lämpöä. Puhetta on toki ollut uudenkin piharakennuksen tekemisestä, ihan oikeasta autotallista, mutta niin kauan kuin siippa ei itse tee asian eteen mitään, mennään rauhassa pressulinjalla.

Sanoin reteesti, että ostetaan sulle lämmitin. Lainattiin rahat matkasäästöistä ja mukavasti se lämmittää nyt puuhapajaa.

Kiroilin, että olisihan sille käyttöä täällä torpassakin. Paukkupakkasilla kämppä jäähtyy aika nopeasti ja ottaa päähän tulla töistä viileään taloon ja alkaa heti lämmittää. Hihat noessa jumalauta aina. Joka paikka täynnä pölyä ja puista tulevaa roskaa.

Mainitsen myös senkin, että kun on siivonnut ja laittanut paikat nätiksi, siippa kantaa olohuoneeseen motillisen halkoja lämpenemään.

Ei kommentteja: