keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Toinen lomaviikko menossa

Kertokaahan, mistä se kielii, että pitäisi jumalauta koko ajan suorittaa jotakin? Lopetin pyykkikoneellisten laskemisen kun mietin, miksi pitää muka olla niin tehokas koko ajan? Eikö voi lukea kirjaa, vaikka on pari ikkunaa pesemättä ja silitettävien vaatteiden vuori vaan kasvaa? Nyt, kun esikoinen on kesälomahankkeissa kiinni muuten kuin kotitöillä, ei edes häntä saa silittämään.

Miksi sotkuiset ja epäjärjestyksessä olevat kaapit ahdistavat? Miksi pesemättömät matot saavat joka aamu miettimään, pitäisikö nyt vääntäytyä mattopyykille? Tämä onkin jokakesäinen risti, siksi hoidan sen yleensä alta pois ihan heti. Nyt loman alku meni reissussa ja kuskinhommissa ja matot vaan odottavat pesua.

Entä jos joku aamu heräisi kuudelta ja alkaisi järjestelmällisesti suorittaa? Pesisi, siivoaisi, järjestelisi. Voisiko sitten olla loppuloman hyvällä omallatunnolla kuin Ellun kana?

Ei. Ei hitossa, sillä hommathan eivät mihinkään lopu. Aina vaan voisi tehdä jotain hyödyllisempää kuin vain ryypiskellä badenbadenissa. Marja-aikakin koittaa pian ja sieniäkin voisi hakea ihan vain siksi, että voisi facebookissa sitten ihkuttaa suppiksia.

Surullista, mutta taidan olla luterilaisen kasvatuksen aikaansaannos, joka yrittää aika ajoin päästä kaavoista eroon. Edes tähän ikään mennessä en osaa vaientaa sitä pientä nakuttavaa ääntä sisälläni, että pitäisi sitä ja tätä.

Ei pidä. No, sen verran pitää että ei päädy tositeeveeseen aiheena " Suomen karmeimmat komerot", mutta mutta.

Minäpä lähden tästä leikkaamaan nurmikon. Pari kuollutta syreeniäkin pitäisi kaataa ja yksi pystyynkuollut omenapuu ja puolikas pihlaja. Sitten kurppaisen alas pari tosi kylmää valkkarilasillista ja luen uutta dekkaria, jonka sain kirjastosta. Tänään on nääs välipäivä treeneistä, kroppakin saa vähän huilia.

Leppoisaa lomanjatkoa!

Ei kommentteja: