torstai 4. maaliskuuta 2010

Päivitys

Vaikka en ole kirjoittanut aikoihin, ei se tarkoita sitä, etten olisi ajatellut rakasta puutarhaani. Nyt talvella se on ollut kohtalaisen hautuautunut lumeen, vaikkakin vielä uuden vuoden aaton aikoihin " fiilistelimme" kasvihuoneessa. Tämä tarkoittaa sitä, että saunailtoina laitoimme lämmittimet ja kynttilät myös kasvihuoneeseen. Kelpasi siellä sitten istua ja tunnelmoida sen saunaoluen ajan.
Nyt on lunta tullut niin paljon, etten ole tietä kaivanut kasvihuoneelle asti.

Leikkokukissa tulppaanien aika alkaa kohta vaihtua esikkojen ajanjaksoon. Ennen joulua kuviossa ovat vahvasti mukana hyasintit, sitten neilikat ( tosin kestosuosikkejani: kestävät nimittäin maljakossa tosi pitkään ), sitten tulppaanit: rakastan niitä värejä. Nam! Mitä keväämmälle mennään, sitä vihreämpää kaikki alkaa olla. Ja keltaista! vaikkei keltainen kuulukaan varsinaisiin lempiväreihini, keväällä kuuluu olla keltaista. Ystäväni sanoi kerran, että jokaisen keittiössä tulisi olla jotain keltaista, vaikka edes keltainen tiskiharja. Se piristää.

Mutta ei puutarhuri ole ollut talviunessa, kenties vain pienessä horroksessa. Uusi penkki tulee perustaa vuosittain, ja kukkapenkin paikkakin on jo valmiina. Reunuksen teko on ollut vähän auki, voisiko sitä jo vaivata Rakentajaa valamaan sen niistä tiilistä, joita jäi kasvihuoneen lattiasta? Ja innostuisiko Rakentaja tekemään siihen keskelle sellaisen vaatimattoman suihkulähteen?

Nämä ovat sellaisia parisuhteeseen liittyviä juttuja, mutta ilmiselväähän on, että jokaisessa puutarhassa tulee olla vesipiste.

Mutta kaikki ajallaan. Sain kasvihuoneen , josta olin haaveillut. Olen siitä todella onnellinen. Mielestäni parasta puutarhuroinnissa on juuri se, että on kaikkea ihanaa, mistä voi haaveilla ja mitä voi suunnitella. Puutarha ei ole koskaan valmis.

Mikään ei ole niin ihanaa kuin hypistellä siemenpusseja. ( Haa! Ja en tarkoita nyt mitään kaksimielistä! )

Ei kommentteja: