tiistai 5. tammikuuta 2016

Joulu Puerto Ricossa

Julmetun kauan on kestänyt tämä tauko kirjoittamisessa. Nyt yleisön pyynnöstä kirjoittelen lomamatkastamme Puerto Ricoon, Gran Canarialle.

Hotellimme oli Tjäreborgin Sun Connect Servatur Puerto Azul ja meillä oli all inclusive. Huoneemme olivat niitä ei-remontoituja kaksioita rajoitetulla merinäköalalla, mutta rajoitus koski pientä tasannetta ja vesisäiliöitä. Terassit olivat isot , huoneistot vierekkäin , siistejä ja näköalakin tosiaan mainio.

Mainitsen heti alkuun pari mukavaa yksityiskohtaa: lentomme oli illalla perillä ja menomatka hotelliin kesti, sillä olimme melkein viimeisiä, jotka bussista poistuivat. Emme olleet syöneet koneessa, ja olimme nälkäisiä. Hotellin minimarket oli kiinni eikä ollut tietoa missä olisi seuraava market. Hotellilla oli kuitenkin tarjolla leipää, leikkeleitä, hedelmiä ja mehua/ teetä iltapalaksi. Samoin huoneiston jääkaappeihin oli varattu vesipullot.
Kuvassa näköala terassiltamme.

Hotelli sijäitsi lähestulkoon hemmetin korkealla. Sieltä lähtivät kuitenkin rappuset rannalle, rappusia oli 700. Niiden kipuaminen tuntui reisissä ja pakaroissa, mutta oli tervetullutta vastapainoa hotellin ruuille. Niitä nimittäin tuli nautittua.

Aamupala oli klo 8-.10.30. Oli lettuja, jugurtteja, munakkaita, makkaroita, erilaisia leipiä, sämpylöitä, muroja , leikkeleitä, hedelmiä...allasbaarin hanat aukesivat klo 10. Viinejä, mehuja, limppareita, olutta, valikoituja drinkkejä. Jos ehti tulla nälkä ennen lounasta, klo 13-15.30, snack-baari aukesi klo 12 ( -klo 17 ). Siellä oli tarjolla hampurilaisia, kolmioleipiä, paellaa ja hedelmiä. Illallisella oli kaksi kattausta, klo 18.45 ja klo 20. Myöhäisempi oli meille ehdottomasti parempi, tultiin päivän reissuilta ja oli ehtinyt tulla jo ehkä vähän , pikkuisen nälkäkin.

Kuvassa muutama yksityiskohta illalliselta.

Hotellissa oli pelihuone, iso allasalue ja aikuisille varattu allasalue, jossa oli ihana jacuzzi.
Allasalue oli hyvä lapsiperheille. Siellä oli kolme allasta, yksi lasten, yksi lämmitetty ja yksi ei-lämmitetty. Ne olivat mielestämme vähän liian pieniä piimään ja pallohippaan, joita olemme aikaisemmilla reissuilla altaissa harrastaneet. Lämmittämätön vesi tuntui kylmältä, mutta jacuzzin vesi oli sopivaa.

Puerto Ricosta on helppo retkeillä, ja kahteen viikkoon mahtuu tosiaan muutakin kuin löhöilyä. Kävimme bussilla Las Palmasissa, ( noin 1h40min, 7,55e /hlö), Puerto Moganin markkinoilla , vesipuisto Aqualandiassa ja kauppakeskus Atlanticossa. Sinne menimme vain pilvisen sään vuoksi, eikä tosiaan kannata mennä bussilla nro 1. Matka kesti saman verran kuin Las Palmasiin. Bussi nro 90 menee suoraan, muttei liikennöinyt viikonloppuna .

Meriretki olisi kiinnostanut minua, samoin tutustuminen saaren sisäosiin, mutta jäi sitten väliin. Tosin mikään ei olisi estänyt minua lähtemästä kiertoajelulle yksinään, sillä mukaan ei ollut tunkua. Meriretki olisi taas ollut aika kallis ja päätimme ihan taloudellisista syistä skipata sen. Sitäpaitsi olen melko varma että ei ole Punaisen meren voittanutta, joten snorklailen siellä sitten taas joskus...

Playa Amoderasin ranta oli meistä houkuttelevampi kuin Puerto Ricon. Merivesi oli siedettävää ja yhtenä päivänä, keltaisen lipun liehuessa, ihan makeita aaltojakin. Ranta syveni mielkestäni aika nopeasti, joten pienten lasten kanssa olisin kyllä ollut aika tarkkana.

Ylemmässä kuvassa maisemia kävelymatkan varrelta Playa Amoderasille ja alemmassa niitä mukavia aaltoja.

Minigolffia kokeilimme Europe-ostoskeskuksen läheisyydessä, tosi kiva ja helppo rata.

Las Palmasiin olisin voinut perehtyä hieman enemmin etukäteen. Lisäksi harmitti, kun emme paikan päällä löytäneet kaupungin karttaa mistään. Onneksi sitä osaa lukea tienviittoja ja on niin loistava suunnistustaito, että löysimme bussiasemalle takaisinkin. ( haha , siis the Siipalla )
Santa Anan katedraali Las Palmasissa. Minä ja the Siippa kävimme sisälläkin.

Kertakaikkiaan mukava lomareissu, jos olisin hieman urheilullisempi olisin käynyt ravaamassa niitä portaita ja siistejä rantabulevardeja ihan juostenkin. Pikkuisen jopa teki mieleni, mutta hillitsin itseni kuitenkin. Shoppailtuakin tuli hillitysti, kaikkea sellaista tarpeellista kuten hajuvettä, kengät, huiveja, korvikset ja tietty uusi gekko. Ja kolme jääkaappimagneettia!

Hintatasosta sen verran vielä, että ostokset olivat edullisia. All inclusive ainakin kyseisessä hotellissa aivan loistava. Jos Puerto Ricon keskustassa ostimme drinkit , maksoivat ne 9-25e viideltä. Toki riippui siitä, mitä tilattiin. Siksikin all inclusive tuli edullisemmaksi. Ruokailut olisivat nimittäin maksaneet rutkasti enemmin.

Iso tuoppi olutta maksoi n. 2,5e.

No siinä ne tärkeimmät :)
( Perheen sisäinen vitsi liittyy noihin skoudeihin tuolla takana. Että näkihän ne .)



Paluulennolla miehistö tarjosi vielä ilmaiset skumpat uuden vuoden kunniaksi. Volkkari käynnistyi Lentoparkissa ja kissakin oli hyvin hoidettuna ottamassa vastaan.