lauantai 27. maaliskuuta 2010

Päiväunia, osat 1 ja 2 ja 3

Osa 1. Olisipa ihanaa, jos joskus tulisi siivottuun kotiin töitten jälkeen ja joku toinen olisi huolehtinut päivän ruuasta. Ei olisi sitä hermoilua ja kiroilua ja kukaan ei olisi väsynyt koulu-työpäivän jälkeen. Kissakin olisi osunut astiaansa. Vaaka näyttäisi -1,5 kg.

Osa 2. Aamu alkaisi siten, että lähtisimme kaikki kuitenkin tehtäviimme, tosin jokainen tekisi aamupalansa itsenäisesti eikä ketään tarvitsisi hoputtaa. Yöllä ei tietystikään olisi ollut pakkasta, ja alakerta olisi lämmin. Lapset pukeutuisivat reippaasti ja olisimme kaikki ajoissa - olisin levänneen seesteisen kaunis, ja valmistautunut työpäivääni...sekin sujuisi suunnitellusti ( hahahh- aika paksua...) ja iltapäivällä olisin rentoutuneen onnellinen siivoojan käytyä ja niin pois päin....rintaliivitkin olisivat hieman löysät, joten laihtumista olisi tapahtunut...

Osa 3, K-18. Aamulla herään siihen, että olen lomalla. Muu perhe on amerikkalaiseen tapaan leirillä, joten saan keittää aamukahvini itse. Olkoon menneeksi. Limusiini noutaa minut hoitolaan, jossa käyn läpi triathlonin: vartalonhoito, kasvohoito ja psyykkaus. Tämän jälkeen hoidetaan ulkoinen kauneus; kampaaja ja kosmetologi tekevät parhaansa, jotta näyttäisin kolmekymppiseltä. Stylisti on valinnut minulle edustavat vaatteet, jotta voisin tehdä parhaan vaikutuksen puolisooni, jonka tapaan pian hotellissa... hän on päässyt pakenemaan leiriltä.

Oijoi, viime hetkellä minulle ilmoitetaan, että puoliso ei ole läpäissyt kodinhoitosiivousosuutta. He ovat lähettäneet stuntmanin tilalle.

" Hello darling, I'll be your Man tonight. My name is Richard Gere".

sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Autoa ostamassa

Rahat on sitten lainattu "ei ihan uutta"autoa varten. Autolta vaaditaan seuraavanlaisia ominaisuuksia: mielellään tummansininen, tilava, 5-ovinen, ilmastoitu, toimiva cd-ja radio, ehjä ja siisti myös sisältä. Aluvanteet. Käynnistyy myös talvella ja on mukava ajo-ominaisuuksiltaan. 2000-luvun peli.

Minäkin olen istunut nettiauton sivuilla useampana iltana. Listasin useammankin vaihtoehdon, ja näytin Miehelle sitten valintojani. Automerkistä olemme aika samoilla linjoilla, mutta Miehelle ei Bora kelpaa. On kuulema liian pieni. Ylläolevien vaatimusten lisäksi Mies kiinnittää huomiota sellaisiin seikkoihin kuin ajetut kilometrit, moottorin tilavuus, hevosvoimat ja jotain muutakin nippelitietoutta , esimerkiksi vuosimalliin liittyen ja varaosien saatavuuteen tms.

Kuinka ollakaan, vaihtoehdot hylättiin yksi toisensa jälkeen, ja jäljellä on nyt yksi, joka on kylläkin autoliikkeessä. Mies aikoi soitella siitä huomenna, mutta on hyvin epäileväisellä kannalla. Jotain mätäähän autossa täytyy olla, kun se myydään niin edullisesti...

torstai 4. maaliskuuta 2010

Päivitys

Vaikka en ole kirjoittanut aikoihin, ei se tarkoita sitä, etten olisi ajatellut rakasta puutarhaani. Nyt talvella se on ollut kohtalaisen hautuautunut lumeen, vaikkakin vielä uuden vuoden aaton aikoihin " fiilistelimme" kasvihuoneessa. Tämä tarkoittaa sitä, että saunailtoina laitoimme lämmittimet ja kynttilät myös kasvihuoneeseen. Kelpasi siellä sitten istua ja tunnelmoida sen saunaoluen ajan.
Nyt on lunta tullut niin paljon, etten ole tietä kaivanut kasvihuoneelle asti.

Leikkokukissa tulppaanien aika alkaa kohta vaihtua esikkojen ajanjaksoon. Ennen joulua kuviossa ovat vahvasti mukana hyasintit, sitten neilikat ( tosin kestosuosikkejani: kestävät nimittäin maljakossa tosi pitkään ), sitten tulppaanit: rakastan niitä värejä. Nam! Mitä keväämmälle mennään, sitä vihreämpää kaikki alkaa olla. Ja keltaista! vaikkei keltainen kuulukaan varsinaisiin lempiväreihini, keväällä kuuluu olla keltaista. Ystäväni sanoi kerran, että jokaisen keittiössä tulisi olla jotain keltaista, vaikka edes keltainen tiskiharja. Se piristää.

Mutta ei puutarhuri ole ollut talviunessa, kenties vain pienessä horroksessa. Uusi penkki tulee perustaa vuosittain, ja kukkapenkin paikkakin on jo valmiina. Reunuksen teko on ollut vähän auki, voisiko sitä jo vaivata Rakentajaa valamaan sen niistä tiilistä, joita jäi kasvihuoneen lattiasta? Ja innostuisiko Rakentaja tekemään siihen keskelle sellaisen vaatimattoman suihkulähteen?

Nämä ovat sellaisia parisuhteeseen liittyviä juttuja, mutta ilmiselväähän on, että jokaisessa puutarhassa tulee olla vesipiste.

Mutta kaikki ajallaan. Sain kasvihuoneen , josta olin haaveillut. Olen siitä todella onnellinen. Mielestäni parasta puutarhuroinnissa on juuri se, että on kaikkea ihanaa, mistä voi haaveilla ja mitä voi suunnitella. Puutarha ei ole koskaan valmis.

Mikään ei ole niin ihanaa kuin hypistellä siemenpusseja. ( Haa! Ja en tarkoita nyt mitään kaksimielistä! )

Lomaterveisiä

Tämä kevät eletään tiettyjen etappien mukaisesti: hiihtoloman jälkeen on 13 viikkoa koulua, neljän viikon päästä on pääsiäisloma, siitä neljä viikkoa niin on helatorstai ja sitten vielä viimeinen rutistus ja kesäloma. Ministerit tai muut pölöt ovat siirtäneet koulun loppumispäivän kesäkuulle, 5.6. Ja maksimoidakseen opettajien kurimuksen, koulu alkaa jo 10.8. Eli lomaa onkin enää se 2 kuukautta. Toivottavasti painajaiset hellittävät ennen juhannusta.
Mutta älkää puhuko meille kolmen kuukauden kesälomista.
Ja mikä hiihtoloma tämäkin, kun lunta tulee taivaan täydeltä koko ajan? En ole edes viitsinyt mennä kokeilemaan, onko ladut ajettu. Tuskin. Jumpassa olen kyllä käynyt, ettei koko loma mene pelkästään sohvalla makoiluun.
Mutta onhan se surkeaa, että meikäläinen asettaa lomalle sellaisia paineita kuin komeroiden siivous tai järkevien artikkelien kirjoitus tai perusteellinen saunan pesu. Enkö muka ole oppinut, että lomalla kannattaa vain olla. Nukkua myöhään, urheilla ja rentoutua.
Upeaa olisi, jos joku MUU huolehtisi saunan pesuista ja komeroiden siivouksesta.
Mutta onneksi saa edes nukkua pitkään. Se on ihanaa!