perjantai 25. syyskuuta 2009

Pari viimeisintä mokaa

Yritän jakaa kanssanne tämän saadakseni hiukan myötähäpeää.
Ensimmäinen julkinen moka tapahtui Viipurista tullessamme, tullissa. Toki Suomen puolella, Venäjällä miknäkin käyttäydyin korrektisti kieli keskellä suuta. Menimme sitten useiden passin- tarkastusten jälkeen vielä jonoon, ja jokainen meni vuorollaan sähköisen, pyörivän portin taakse ja siitä sitten luukulle. Kun minun vuoroni tuli, nyin porttia kummissani enkä saanut sitä auki. Nyin ja nyin, ja huusin sitten kanssamatkustajille, että " tää jäi nyt sitten tähän kun tää ei niinku saa tätä porttia auki"...Tullimies sitten sanoi, että " mä avaan sen täältä painamalla tätä nappia".
Kyllä meitä nauratti.
Tänään nauroin itselleni, ihan aiheesta kylläkin. Ajoin kuopuksen kanssa Tampereelle, jossa olimme sopineet tapaavamme siskon kanssa. Kuopus menisi heille kyläilemään, ja vaihto tapahtui Tampereen abc- asemalla. Turhaan olin murehtinut, etten osaisi ajaa sinne, liittymään ohjasi monta tienviittaa. Tuuletimme molemmat kuopuksen kanssa, kun ajoin huoltamon pihaan. Samoilla lämpimillä ajoin tankkaamaan, ja autosta noustessani huomasin, että olin ajanut väärälle puolelle; tankki olikin toisella kyljellä. Kiroilin hartaasti ( ääneen ) ja kiepautin auton toiselle puolen tankkauspistettä. Tyrmistykseni varmaan loisti kauas, kun huomasin ajaneeni TAAS väärälle puolen. Vieressä tankkaava kaveri katsoi vakavasti ja sanoi: " ei taida oikein onnistua, vai ? "En voinut muuta kuin nauraa (pitkään nauroinkin ) ja ajaa suosiolla pois bensamittareilta. Kävin vessassa, luovutin lapsen siskolle ja istuin autoon. Mietin hyvin tarkkaan, että NYT kun AJAN auton NOINPÄIN niin tankki osuu oikealle puolelle...onnistuin. Ja ajoin kommelluksitta takaisin kotiin.

torstai 24. syyskuuta 2009

Omenapiirakkaa ja porkkanaraastetta

On taas muutama viikko hujahtanut arkielämää. On ollut vanhempainiltoja, viuluharjoituksia, kaikenlaista. Torstait ovat kuitenkin säilyttäneet asemansa siivouspäivänä, sillä jostainhan kannattaa pitää kiinni tässä kaaoksessa. Viikonlopun pihahommien jäljiltä piha oli kohtalaisen siisti, mutta huusholli ei. Joku oli lontostellut multaisilla saappailla jopa olohuoneeseen. Panttasin sisähommia tälle päivälle, ja kun kello soi, ampaisin kotiin ja aloitin kuin heikkopäinen . Imuroin, moppasin, pyyhin, järjestin, tuuletin, pesin - koko ajan ajatellen, että olenpa nopea, ehdin ehkä illalla lueskelemaan ne lainaamani naistenlehdet.
Saunankin suunnittelin pestä, mutten enää jaksanut. Olin ihan tokkuroissani, kun mies tuli töistä kotiin. Hän laittoin itselleen iltapalaa, ja sanoi haaveilevasti: " olisipa se ollut upeaa, jos olisi ollut omista porkkanoista tehtyä porkkanaraastetta. Ja jälkiruuaksi omista omenoista tehtyä piirakkaa."

( Katsoin tarkkaan, mutta ilmeisesti kaveri oli tosissaan. Hän ei tiennyt leikkivänsä hengellään.)

Tunsin, kuinka ikeneni kuivuivat ja vetäytyivät taaksepäin, ja kulmahampaat työntyivät esiin.
" Saat lauantaina", kähisin. Hiippailin saunaan rauhoittumaan, enkä edes tajunnut kun hän kummasteli, etten vieläkään ollut pessyt hänen työpaitojaan....

perjantai 11. syyskuuta 2009

Informaatiokatko

-Tuletko mukaan Viipurin reissulle syyskuun 12-13 päivä? tiedustelin useampaan otteeseen siipalta. Manailin myös viisumin kalleutta suhteessa matkan kestoon, mietin pakkaamisia ja mahdollisia tuliaisia. Ajattelin kuitenkin tyytyväisenä, että ompa kiva lähteä itsekseen reissuun, kun mies huolehtii lapsista sillä aikaa.
Tässä viikko sitten mies totesi puolihuolimattomaan tapaansa sivulauseessa, että ai niin olis yhdet talkoot ens viikonloppuna, mutta eihän meillä ole silloin mitään erikoista?

No eipä.

lauantai 5. syyskuuta 2009

Sukupolvien välinen kuilu?

"Päiväkirjamerkintöjä 17.6 1981: ohjeita elämänvaralle, mitä minun on muistettava aikuisena, jos saan lapsia:
-älä kiellä heitä liikaa, mutta älä myöskään liian vähää. Lasten ollessa murrosiässä älä kieltele liikaa, ja anna olla ulkona myöhään.
-ole ymmärtäväinen ja kiltti. Älä huuda joka asiasta, ota rauhallisesti.
-tajua se, että nuori haluaa itsenäistyä.
-älä petä lastesi luottavaisuutta
-älä osta liian paljoa hyvää,näin lapsesi eivät liho liikaa
-( sitten on pari kohtaa, jotka liittyvät ehkäisyyn jne huhhuh)
-älä rupea heti motkottamaan, jos lapsesi saa huonoja numeroita kokeista. Katso vaan vakavana silmiin, halaa lastasi ja sano: yritä ensikerralla parempaa, kultaseni. Jos se ei tehoa, voi vähän motkottaa.
-älä käytä liikaa meikkiä
-älä juo äläkä tupakoi
-ole oikein hellä ja herttainen
-rakasta aviomiestäsi ( vaikka hän pelaisi esim. Veiterässä...)
-opeta lapsesi hellin ottein kotitöihin ja vastuuntuntoiseksi
-ja sitten oikein isoilla kirjaimilla: SINULLA ON AINA OLTAVA AIKAA KUUNNELLA LAPSIASI JOS HEILLÄ ON HUOLIA. ET SAA NAURAA NIILLE, VAIKKA NE OLISIVAT KUINKA HUVITTAVIA!"

Siinä totuus 13-vuotiaan itseni näkökulmasta. Siispä minun täytyy ryhdistäytyä. Helvetti miten kauan siitä onkaan jo aikaa!